Rallycross-NM fortsetter på Dokka

Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres på Vinjarmoen Motorbane på Dokka i Nordre Land kommune i Oppland førstkommende helg. Rundt 95 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Fluberg.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Tredje runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Dokka til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, har tittelforsvarer Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport tatt ledelsen etter de to første rundene med sin Citroën Saxo. Isaksætre tok NM-sølv i 2015 og gull i fjor i denne klassen. Nå har han kjørt inn 74 poeng og har 14 poengs margin til andremann.

Fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus ligger på en andreplass med sin Citroën Saxo og 60 poeng. På en tredjeplass følger Svein G. Nilsen fra Kristiansand-klubben KAK. Han har kjørt inn 50 poeng med sin Peugeot 106.

Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som ligger på en 5. plass så langt i mesterskapet med sin VW Polo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Daniel Holten fra NMK Vikedal som topper med 64 poeng. Holten kjører en Ford Fiesta, og tok NM-sølvet i denne klassen i fjor.
På andreplass følger fjorårets mester, Erik Svartås fra KNA Varna. Med sin Mazda RX7 ligger han seks poeng bak Holten.
På en tredjeplass ligger Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport. Fjorårets Europamester har kjørt inn 47 poeng med sin Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som har en solid ledelse med sin BMW M3. Fredrik endte på en 4. plass i fjorårets mesterskap, men i år har han hatt stor suksess og har kjørt inn 66 poeng. Han leder også NM i bakkeløp i denne klassen.

På en andreplass følger Kenneth Hansen fra KNA Varna. Han kjører en Volvo S40, og har 53 poeng. på tredjeplass, med 46 poeng, følger Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport med sin Ford Fiesta.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det Herbjørn Haug fra NMK Solør Motorsport som topper med sin Ford Puma. Han har kjørt inn 64 poeng, men har ingen trygg ledelse.

På en andreplass, seks poeng bak Haug, følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i sin BMW M3. På tredjeplass ligger tittelforsvarer Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Han har kapret 53 poeng i sin BMW.

I tillegg til NM-klassene kjøres andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Vinjarmoen Motorbane.

Her er det Guro Majormoen fra NMK Kongsberg som har tatt en hårfin ledelse med sin Peugeot 206. Hun er kun to poeng foran Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i VW Golf. På en tredjeplass følger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i Honda Civic. Han er kun fire poeng bak Svardal. Med andre ord er det svært jevnt og spennende blant de yngste førerne.

NM-runden i Dokka kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag.

Foto: Rune Johannesen