Rallycross-NM fortsetter på Gardermoen

Vinner kl. 1
Årets andre NM-runde i rallycross kjøres på Gardermoen Motorpark førstkommende helg. Rundt 120 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Gardermoen.

 

Det er supernasjonal-klassene, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Det kjøres også NM-runde for Shortcar Extreme som har både asfaltracing og rallycross i sitt mesterskap. Andre  runde av årets juniorcup i rallycross kjøres på Gardermoen til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus som leder etter første runde med sin Renault Clio. Han har fem poengs margin til klassen dominerende fører i mange år, Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik. Marthinsen, som kjører en Citroën Saxo, var norgesmester i denne klassen i både 2012, 2013 og 2014.

På en tredjeplass ligger fjorårets sølvvinner, Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Isaksætre kjører en Citroën Saxo, og er kun ett fattig poeng bak Marthinsen. Kun ett poeng bak Isaksætre igjen ligger Christoffer Lia fra NMK Trøgstad i sin Opel Corsa. Det er kun sju poeng som skiller de fire i teten.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i tet med sin Mazda RX7. Han har hatt en knallstart på sesongen og leder også NM i bakkeløp så langt. Daniel Holten fra NMK Vikedal ligger kun ett poeng bak med sin Ford Fiesta.

På en delt tredjeplass følger Ståle Hagadokken fra NMK Valdres med Ford RS2000 og Kenneth Johansen fra NMK Vikedal i Ford Puma.

Vinner kl. 3

I klassen til og med 2400 ccm ble Robin Slåttekjær fra NMK Grenland beste poengplukker i NM-åpningen på hans hjemmebane. Han står bokført med 34 poeng i sin Ford Fiesta.

Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen i BMW M3 ligger på andreplass med 29 poeng. På en tredjeplass følger Pål Heia fra KAK i Ford Escort med 28 poeng, og kun ett poeng bak ham en annen sørlending, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad som ligger i tet etter årets første runde. Han kjørte inn 37 poeng med sin BMW M3 i Grenland. Henrik Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik ligger på andreplass med sin Citroën Xsara og 27 poeng. På en tredjeplass følger Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad som tok med seg 25 poeng med sin Volvo S40 i første runde.

Stian Haugan fra KNA Telemark har dominert klassen for biler med de største motorene de siste årene med sin Citroën Xsara, og han ligger på 4. plass med 24 poeng etter årets NM-åpning. Men han skal ikke kjøre full sesong i år og kommer ikke til start på Gardermoen til helgen.

Det kjøres også NM-runde for Shortcar Extreme på Gardermoen til helgen. Denne biltypen har både racing og rallycross på sitt NM-program. Så langt i år er det kjørt to NM-runder i racing, og det er Sivert S. Johansen fra NMK Grenland som leder med maksimale 40 poeng. På en andreplass ligger Steinar Sollibakke Klev fra NMK Kongsberg og Tony Sormbroen fra KNA Solør Motorsport, begge med 32 poeng.

Vinnere junior

I tillegg til NM-klassene kjøres andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gardermoen Motorpark. Her topper Marius Bermingrud fra KNA Eiker i sin Honda Civic med 37 poeng. På en andreplass følger Sindre Biksrud fra NMK Gol i VW Golf og 32 poeng. På end tredjeplass ligger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i Honda Civic og med 28 poeng.

NM-runden på Gardermoen kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag

 

Poengstillingen i NM finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling-4/
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://nmkgardermoen.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2016_nett1.pdf


Terminlisten NM Rallycross 2016

14.-15.    mai, NMK Grenland

28.-29.    mai, NMK Gardermoen

6.-7.        august, KNA Solør Motorsport

20.-21.    august, NMK Fluberg

10.(-11.)  september, Indre Østfold Motorsport

Arrangør:
NMK Gardermoen

Banen:
Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 45 % asfalt og 55 % grus.

 

Beliggenhet:
NMK Gardermoen, Ringbanen v/Gardermoen Fra: Følg skilting til Oslo E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo: Følg skilting til Trondheim E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”Ø