Rallycross-NM fortsetter på Melhus

Årets Norgesmesterskap i rallycross fortsetter førstkommende helg på Bollandsmoen Motorbane på Ler i Melhus kommune. Rundt 100 deltagere stiller i løpet som også inneholder første runde av Junior Cup.

 

Arrangør er NMK Melhus, en rutinert arrangørklubb som har vært vertskap for en rekke NM-runder i rallycross de siste årene. Årets første NM-runde ble kjørt i Konsmo, 11.-12. mai.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-løp på Konsmo. Klassene er: t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.
Andre runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Bollandsmoen Motorbane til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter den første NM-runden i Konsmo. Opel-føreren står bokført med 33 poeng.
Ledelsen er ikke betryggende, kun ett poeng bak følger Asgeir Taraldsen fra helgens arrangørklubb, NMK Melhus. Han vil selge seg dyrt i sin Renault på hjemmebane. Taraldsen vant finalen i første NM-runde, men Andresen plukket flere NM-poeng i innledende omganger.
På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 29 poeng. Svardal kjører Peugeot.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss som topper NM-listen med sin Ford. Magnussen kjørte inn 31 poeng i første runde.

På en andreplass ligger klubbkameratene Sigurd Erik Egeland, og Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal. Begge kjører Mazda og begge står bokført med 30 poeng foran helgens runde på Melhus. Det er altså kun ett poeng som skiller de tre beste i denne klassen.

I klassen til og med 2400 ccm er det Simen Engsvik fra NMK Aremark i Østfold som topper med sin BMW. Han var suveren i første NM-runde og kjørte inn 37 poeng.
På en andreplass følger Joakim Vestli fra KNA Oppland i BMW med 27 poeng. På en tredjeplass følger Thomas Haagensen fra NMK Konsmo som har kjørt inn 26 poeng i sin BMW.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som topper. Norgesmesteren i klassen inntil 2400 ccm fra i fjor, kjørte inn 33 poeng med sin BMW i sin nye klasse under NM-åpningen på hjemmebane.

Mesteren i klassen fra 2016 og sølvvinner i både 2017 og 2018, Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad, ligger på en andreplass. Han har kjørt inn 31 poeng med sin BMW.
På en tredjeplass følger Robin Slåttekjær fra NMK Grenland i sin BMW med 27 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Bollandsmoen Motorbane. Her stiller 17 deltagere.

Etter første runde er det Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo som leder med Honda og 35 poeng. På en andreplass følger Martin Stenberg fra NMK Hadeland med 34 poeng i sin Honda. På en tredjeplass ligger Kristoffer Kalfoss fra KNA Solør Motorsport med 26 poeng.

NM-runden på Bollandsmoen Motorbane kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.

 

Poengstillingen NM Rallycross:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.nmkmelhus.no

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/

 

Banen:
Bollandsmoen ligger ca. 5 km fra E6 ved Ler på fylkesvei til Klæbu. Merket med veiskilt fra E6 på Ler i Melhus kommune.
Banens lengde for rallycross er 840 meter lang.
30% grus, 70% asfalt

Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2019:
11.-12. mai               NMK Konsmo
1.-2. juni                    NMK Melhus
22.-23. juni:              NMK Fluberg
10.-11. august          NMK Grenland
30. aug-1. sep          KNA Solør Motorsport
20.-21. september   Indre Østfold Motorsport

 

Terminliste NM Supercar og Supercar Lites
10.-11. august          NMK Grenland