Rallycross NM halvveis i sesongen

3. NM runde i Rallycross Supernasjonal samt Rallycross Jr. cup ble arrangert av NMK Fluberg i helgen på Vinjarmoen Motorbane. 88 deltagere stilte til start til en NM helg som for en gangs skyld gikk uten regn.

I Rallycross Jr. Cup tok Guro Majormoen fra NMK Kongsberg sin andre seier på rad. Det var Steffen Hansen som kjørte ført over målstreken, men han ble etter løpet utelukket på teknisk etterkontroll og plassert sist i finalen. Selv om det ikke er denne måten Guro vil vinne på, forringer ikke det hennes prestasjon på banen og hun leder nå Rallycross Jr. Cup. Joakim Paulsen fra NMK Aremark kjørte inn til andre plass og Mathias Kveven Hamre fra NMK Grenland til tredje.

I 1600 klassen var Espen Isaksætre (KNA Solør Motorsport) stor favoritt etter å ha vunnet de to første NM-rundene og han kjørte også inn til bestetid i alle innledende omganger. Men det var Marius Bermingrud fra KNA Eiker som tok en fantastisk start og ledet løpet fra start til mål. Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) kjørte inn til andreplass og Isaksætre fikk tredjeplass. Isaksætre leder fortsatt NM etter 3 kjørte NM-løp.

2000 ccm klassen har blitt en populær klasse dette året og 18 deltagere stilte til start i helgen, deriblant flere av førerne som i utgangspunktet satser på EM i TouringCar. Og det var nettopp en av disse som viste seg sterkest denne helgen. Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport var best etter innledende omganger og kunne også bestige det øverste trinnet på pallen etter finalen. Med seg på pallen fikk han Daniel Holten fra NMK Vikedal og Erik Svartås fra KNA Varna. Daniel Holten kan ta sommerferie med NM ledelse i klassen.

Den største klassen med tanke på antall deltagere i NM sammenheng er klassen for biler med motor inntil 2400 ccm. Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo viser seg å bli vanskelig å hamle opp med denne sesongen. Han ledet klassen før denne runden og var helt suveren hele helgen. Nærmest han kom Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport med Thomas Hårberg (NMK Verdal/Levanger) på tredjeplass.

Klassen for bilene med de største motorene har hatt tre forskjellige vinnere på de tre første løpene i årets sesong. Herbjørn Haug vant første NM-runde, Hans-Jøran Østreng den andre og denne gangen var det harstadværingen Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland som skulle trekke det lengste strået. Han var best etter innledende og vant finalen. NM-grossisten Stian Haugan (KNA Telemark) gjorde et gjesteinnhopp i klassen. Han la opp for 2 år siden, men har kjørt enkelte løp etter det. Og der han stiller opp er han å regne med. Haugan kjørte inn til andre plass og Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad)  fikk tredjeplassen. Det er veldig jevnt i toppen i denne klassen og Dalseth Jacobsen leder nå med knappest mulig margin på Østreng.