Rallycross-NM innledes på Gardermoen


Årets første NM-runde i rallycross kjøres på Gardermoen Motorpark førstkommende helg. Rundt 120 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Gardermoen.

Klassen for de firehjulsdrevne bilene, Supercar, har allerede tyvstartet med en runde i Skien, så der er det klart for andre runde til helgen. Ellers er det supernasjonal-klassene, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Første runde av årets juniorcup i rallycross kjøres på Gardermoen til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som er tittelforsvarer. Han tok sølv i 2015, og stiller også til helgen i sin Citroën Saxo.
Fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, stiller også med sin Renault Clio. Taraldsen var den som åpnet best i fjorårets NM-serie, og til slutt var han bare seks poeng fra gullet.
Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Ada Marie Hvaal fra NMK Larvik som endte på en 6. plass i fjorårets mesterskap.

I klassen for biler til og med 2000 ccm stiller tittelforsvarer Erik Svartås fra KNA Varna med sin Mazda RX7. Han vil igjen få konkurranse fra fjorårets sølvvinner, Daniel Holten fra NMK Vikedal i Ford Fiesta.

Fjorårets bronsevinner, Ben Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport stiller også til helgen med sin Ford Fiesta. Gundersen var også Europamester i klassen Touringcar i fjor, og kjørte ikke alle NM-rundene.

I klassen til og med 2400 ccm ble Robin Slåttekjær fra NMK Grenland norgesmester i fjor. Han stiller igjen, nå med en Volvo S40. Fjorårets bronsevinner, Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen stiller også med sin BMW M3. Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo endte på 4. plass i fjor og tok forrige helg ledelsen i årets NM i bakkeløp. Han stiller også til helgen med sin BMW M3.

Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen i BMW M3 ligger på andreplass med 29 poeng. På en tredjeplass følger Pål Heia fra KAK i Ford Escort med 28 poeng, og kun ett poeng bak ham en annen sørlending, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad som er tittelforsvarer. Han stiller også på Gardermoen til helgen med sin BMW M3.
Han får igjen konkurranse av fjorårets sølvvinner, Henrik Paulsen fra Krabyskogen i Citroën Xsara. Også fjorårets bronsevinner, Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland er med i sin BMW til helgen.

I NM for Supercar er det Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad som leder etter første runde, foran Alexander Hvaal og Joachim Hvaal fra NMK Larvik. Ingen av disse er ventet til start på Gardermoen. Alexander Hvaal er for øvrig tittelforsvarer i denne klassen.

I tillegg til NM-klassene kjøres første runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gardermoen Motorpark. Her var Marius Bermingrud fra KNA Eiker vinner i fjor med sin Honda Civic. Nå har han avansert til supernasjonal inntil 1600 ccm.
Sølvvinner i fjor, Helene Hvaal fra NMK Larvik, stiller imidlertid også i år i en Honda Civic. Det samme gjør også fjorårets bronsevinner, Steffen Hansen fra NMK Gardermoen, også han i Honda Civic.

NM-runden på Gardermoen kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag

 

Banen:
Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 45 % asfalt og 55 % grus.

 

Beliggenhet:
NMK Gardermoen, Ringbanen v/Gardermoen Fra: Følg skilting til Oslo E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo: Følg skilting til Trondheim E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”Ø

Poengstillingen i fjorårets NM finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling-2017/poengstilling-2016/

Poengstilling Supercar etter 1. runde 2017 finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling-2017/
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://nmkgardermoen.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2017_nett.pdf


Terminlisten NM Rallycross 2017

6.-7. mai                   NMK Gardermoen

3.-4. juni                    NMK Vikedal

24.-25. juni               NMK Fluberg

19.-20. august          NAF Motorsport Trøndelag

2.-3. september        KNA Solør Motorsport

23.-24. september   NMK Grenland