Rallycross-NM innledes på Momarken

Årets første NM-runde i rallycross kjøres på Momarken Bilbane  førstkommende helg. Rundt 105 deltagere stiller i løpet som arrangeres av Indre Østfold Motorsport.

Klassen for de firehjulsdrevne bilene, Supercar, har allerede kjørt en runde som var innlagt i RallyX Nordic på Höljes, så for denne klassen er det andre runde som kjøres i helgen. Ellers er det supernasjonal-klassene, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Første runde av årets juniorcup i rallycross kjøres på Gardermoen til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som har blitt mester de to siste årene. I år satser han internasjonalt på EM, og overlater kampen om tronen her hjemme til andre førere.

 

En av favorittene er Svein G. Nielsen fra KAK Kristiansand med sin Peugeot 106. Han endte på en fjerdeplass i fjorårets mesterskap. Unge Heine Rudi fra NMK Nore og Uvdal i Peugeot 206 vil ganske sikkert også hevde seg i toppen. Fjorårets vinner av juniorcupen, Per Magne Svardal fra NMK Konsmo, vil også være blant favorittene i sin Peugeot 206.

Det er ellers flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som endte på en 7. plass i fjorårets mesterskap. Hun stiller i år igjen, med en VW Polo. Guro Majormoen fra NMK Kongsberg i Citroën C2, endte på 3. plass i juniorcupen i fjor, og er også en spennende deltager. Vilde Lindum Fjulsrud fra NMK Modum & Sigdal endte på en 10. plass i NM i fjor, er med i en Citroën Saxo til helgen.

I klassen for biler til og med 2000 ccm stiller tittelforsvarer Daniel Holten fra NMK Vikedal i sin Ford Fiesta for å forsvare sin posisjon. Fjorårets fjerdemann, Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger stiller også med sin Citroën DS3. Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss i Ford Fiesta og Kenneth Johansen fra NMK Vikedal i Ford Fiesta er også førere som nok vil hevde seg høyt i denne klassen.

I klassen til og med 2400 ccm ble Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo norgesmester i fjor, og han stiller igjen med sin BMW M3. Han må finne seg i å være en av favorittene.

Robin Slåttekjær fra NMK Grenland, norgesmester i 2016 og sølvvinner i fjor, er også med i sin Ford Fiesta. Fjorårets bronsevinner, Kenneth Hansen fra KNA varna er også på plass på Momarken med sin Volvo S40.

Denne klassen teller hele 28 deltagere, og det vil uten tvil bli noen tøffe fighter på den tidligere EM-arenaen på Momarken.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, vil det også bli hard kamp om NM-poeng til helgen. Tittelforsvarer Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland stiller med sin BMW M3. Mesteren fra 2016 og sølvvinner i fjor, hjemmefavoritt Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad, stiller også i BMW M3. Fjorårets bronsevinner, Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo, er også på plass i BMW M3.

Faktisk er alle de åtte beste i fjorårets NM med i helgens sesongåpning i klassen som teller 24 deltagere.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene, er det Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad som leder etter første runde med sin Ford Fiesta. Nærmest ham følger Ola Frøhsuag fra NMK Trøgstad og Anders Bråten fra NMK Hønefoss. Alle disse kjører RallyX Nordic, og vil ikke stille til start på Momarken.

I tillegg til NM-klassene kjøres årets første runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Momarken Bilbane. Her er det 21 førere påmeldt.
Av årets deltagere var det Steffen Hansen fra NMK Gardermoen som gjorde det best i denne cupen i fjor med en 4. plass. Han kjører også i år en Honda Civic.
En fører å se opp for er Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland, også han i Honda Civic. Ole Henry har kjørt en sesong med rallycross i England allerede.

NM-runden på Momarken kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag.

 

Poengstillingen i fjorårets NM finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/poengstilling-2017/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://momarkenbilbane.com/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/

 

Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2018:

26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
7.-8. juli KNA Solør Motorsport
25.-26. august NMK Konsmo
22.-23. september NMK Gardermoen

 

Terminliste NM Supercar

5.-6. mai Höljes (RallyX Nordic)
26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
24. juni NMK Grenland (RallyX Nordic)
22.-23. september NMK Gardermoen

 

 

Arrangør:
Indre Østfold Motorsport
www.momarkenbilbane.com

 

Nettside:
http://momarkenbilbane.com/

Banen:                      Banen er 830 m lang (897 m med alternativspor)
meter lang. 50% grus, 50% asfalt
           

 

Beliggenhet:

Momarken Bilbane er en del av Momarken Travbane som ligger i Mysen, tett inntil
E18. 65 km øst for Oslo. Ta av E18 mot Mysen.