Rallycross-NM innledes på Rugslandbanen

j_jacobsen_2010.jpgSom alltid foran en sesongåpning er spenningen stor foran lørdagens første NM-runde i rallycross. Løpet kjøres på Rugslandbanen ved Kristiansand og det er rundt 55 deltagere i de tre NM-klassene.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år, og de fire neste kjøres på Lyngås ved Drammen i Vikedal, på Vinjarmoen på Dokka, og på Gardermoen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det Even Hvaal fra NMK Larvik som ble mester for tredje året på rad i fjor. Han stiller ikke i årets mesterskap, og heller ikke de to andre medaljevinnerne fra i fjor er påmeldt i løpet på Rugslandbanen. Men det er en fin blanding av unge lovende førere, og mer rutinerte førere med i favorittsjiktet i årets mesterskap.

Fjerdemann i fjorårets mesterskap, Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen stiller også i år. Det samme gjør fjorårets femtemann, Svein G. Nielsen fra KAK i en Peugeot 106. Blant de unge, lovende og spennende i denne klassen nevner vi fjorårets vinner av NBFs Bilcross Jr. Challenge, Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland (bildet) i en Peugeot 106. Daniel Holten fra NMK Vikedal i en Citroën Saxo og Alexander Hvaal fra NMK Larvik i en Citroën Saxo.

I klasse 1600-2000 ccm stiller tittelforsvarer Kjetil S. Nygård fra lørdagens arrangørklubb KAK i spissen med sin Ford Escort. Han får konkurranse blant annet fra sin klubbkamerat og sølvvinner i fjor, Jan Gabrielsen i en Mazda RX8. Det er mange nye førere i denne klassen, og det skal bli svært spennende å se hvem som vil stø øverst på seierspallen i NM-åpningen.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm var det svært jevnt og spennende i kampen om NM-tittelen i fjor. Den som trakk det lengste strået til slutt var Stian Haugan fra KNA Telemark. Med sin Citroën Xsara var han kun ett fattig poeng foran Knut Ove Børseth i fjorårets mesterskap. Haugan vant også NM i bakkeløp i fjor.

Knut Ove Børseth, som også kjører EM i divisjon 2, stiller ikke til start til helgen. Men mesteren fra 2008 og fjorårets bronsevinner, Terje Morstad fra NMK Gardermoen, stiller med sin BMW M3. Det er ellers en rekke sterke utfordrere i feltet, og også i denne klassen vil det bli spennende å se utfallet i NM-åpningen.

NM-runden på Rugslandbanen kjøres over to dager, med trening og kvalifisering på fredag, samt innledende omganger og finaler på lørdag.

Poengstillinger fra i fjor finnes her

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her

NM-reglement for rallycross