Rallycross-NM på Bollandsmoen

2012_henning-nyberg_500.jpgÅrets andre NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Bollandsmoen Motorsportbane på Ler i Sør Trøndelag. Rundt 75 deltagere stiller i løpet.
Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år, og den første ble kjørt på Momarken for to uker siden. De neste kjøres på Dokka, i Grenland og på Gardermoen.

I tillegg til de tradisjonelle rallycrossklassene er det også NM-runde for shortcar på Bollandsmoen. Denne klassen har både baneracing og rallycross i sitt mesterskap.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det regjerende mester Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som vant første runde på Momarken. Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord ligger på en andreplass med sin Opel Corsa. På en tredjeplass følger Mats Stensøy fra NMK Drammen i Citroën Saxo.

I klasse 1600-2000 ccm er det Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7 som har åpnet best i årets NM-sesong. Nærmest ham i åpningsløpet fulgte fjorårets Europamester Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik i Ford Fiesta. På en tredjeplass ligger Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i BMW M3.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm var det veteranen Terje Morstad fra NMK Gardermoen som ble vinner i første NM-runde med sin BMW. Morstad var mester i 2008 og 2010 samt sølvvinner i fjor i denne klassen. Herbjørn C. Haug fra KNA Solør Motorsport er på andreplass med sin Mercedes C299. På tredjeplass følger Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad i BMW E30.

I klassen Super Cars er det Håkon Gjesdal Nilsen fra Kristiansand Automobilklubb som leder etter første runde med sin Volvo S40. Han vant foran Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold i Ford Fiesta og Tony Lund Tjelle fra KNA Vestfold i Porsche.

I shortcar har det så langt vært avviklet to NM-runder på asfaltbane. På Bollandsmoen kjøres årets første rallycross. Etter de to asfaltløpene er det Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold som leder. Han har vunnet begge løpene som ble kjørt på Vålerbanen. På en andreplass ligger Anders Hoffart Bøhn fra NMK Modum & Sigdal. Han er 12 poeng bak Johansen. På tredjeplass følger Eirik Løvåsen fra KNA Klepp Motorsport, ni poeng bak Bøhn.

I tillegg til NM-klassen er det andre runde av junior cup i rallycross på Bollandsmoen. Her var det Joachim Hvaal fra NMK Grenland som vant første runde i en Toyota Levin. På andreplass fulgte Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen i Honda Civic. På en tredjeplass ligger Hans Anders Brænden fra NMK Hadeland i Toyota Sterlet.

NM-runden på Bollandsmoen innledes med fri trening på fredag kveld, mens tidskvalifisering, alle tre innledende omganger og finaler kjøres på lørdag.