Rallycross-NM  på Grenland Motorsenter

Kommende helg er det klart for årets andre NM-runde i rallycross. Løpet kjøres på Grenland Motorsenter i Skien med NMK Grenland som arrangør, og nå vil også de grommeste bilene, Supercars, være på plass.

Det er fortsatt restriksjoner i forhold til Covid-19, men arrangøren NMK Grenland, har fått tillatelse til å åpne for et begrenset antall tilskuere. Det vil også bli TV-sending på direktesport.no fra NM-runden.

Det er planlagt fem NM-runder i rallycross i år. Det startet på Gardermoen, og etter løpet på Grenland vil de tre siste rundene bli kjørt på Gol, Momarken og Finnskogen.
-Arrangørene har fortsatt store utfordringer med avviklingen på grunn av pandemien, og det er imponerende at frivillige funksjonærer stiller opp, er kreative, løsningsorienterte og legger ned en stor innsats for at mesterskapet skal la seg gjennomføre, sier generalsekretær i Bilsportforbundet Hallgeir Raknerud.

Til helgen vil det være deltagere i den «grommeste» klassen, supercars. Rallycrossbiler med firehjulsdrift og flere hundre hestekrefter. I denne klassen stiller finner vi blant andre Svein Bjarte Holten med en elektrisk dreven Ford Fiesta Supercar.
Sivert Svardal fra NMK Konsmo med en VW Polo, samme type bil som Petter Solbergs team hadde stor suksess med i VM, stiller også på Grenland. David Nordgård, hjemmefavoritt fra NMK Grenland, tok NM-sølv i denne klassen i fjor og stiller med sin Ford Fiesta. En spennende deltagere her blir også Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad i en Hyundai i20. Østreng var i mange år med på å dominere i den største supernasjonal-klassen. Spennende blir det også å se unge Tobias Andersen i Volvo C30. Tobias har tidligere markert seg i crosskart og bilen han stiller har pappa Svein Roger Andersen deltatt med tidligere.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er resultatet etter første NM-runde foreløpig uoffisielt på grunn av behandling i domsutvalg og appelldomstolen i ettertid. Den som vant første runde og som ikke er involvert i appellbehandlingen er Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Msp med Citroën DS3. Mats W. Marthinsen fra NMK Larvik var den som kom nærmest Solberg Hansen i første runde. Marthinsen kjører en Citroën Saxo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm var det Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda som sanket flest poeng i første runde på Gardermoen. NMK Kvinesdal hadde for øvrig stor suksess i det løpet, og klubbens førere besitter de tre første plassene i klassen så langt. Per Magne Røyrås ligger på andreplass med sin Mazda, mens Guttorm Lindefjell, også han i Mazda, er på en tredjeplass.

I klassen til og med 2400 ccm er det de siste to års mester, Jørgen Syversen fra NMK Aremark, som også har åpnet best i år med sin Ford Fiesta. Fjorårets sølvvinner, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad, ligger på en andreplass med sin VW Polo. På en tredjeplass følger Sander Engsvik fra NMK Trøgstad i BMW E30.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, var det regjerende mester, Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland, som åpnet best også i år. Han leder klassen etter første runde foran Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen og med Terje Morstad fra NMK Gardermoen på tredjeplass.

I tillegg til NM-klassene kjøres også andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Grenland Motorsenter. Her er 16 unge lovende førere påmeldt, og i spissen for dem Torjus Svennby fra NMK Trøgstad som leder etter første runde med sin Honda Civic. På en andreplass følger hans klubbkamerat Sindre Madsen, som vant denne cupen i fjor med sin Peugeot 206. På tredjeplass ligger hjemmefavoritten til helgen, Jens Hvaal fra NMK Grenland i Honda Civic.

NM-runden på Grenland Motorsenter kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

 

På Grenland Motorsenter vil det bli kjørt trening og tre innledende omganger for alle klasser på lørdag.
På søndag kjøres fjerde innledende omgang samt finaler.

På lørdag starter 1. omgang kl. 10.00 og på søndag starter 4. omgang kl. 09.00.

Poengstillingen NM
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://nmkgre.sircondesign.net/2-nm-runde-i-rallycross-24-25-juli

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/