Rallycross-samarbeid mellom Norge og Sverige


22.februar 2017 møttes representanter fra SBF og NBF på Arlanda flyplass for å diskutere regelverkssamarbeid for Rallycross i fremtiden. Dette ble et veldig positivt møte med god høyde under taket. Det kom veldig tydelig frem at vi ønsker en fremtid der vi kan enes om et regelverk som er så likt at vi kan kjøre på tvers av landene.

Rallycross flyter på en veldig positiv bølge i begge landene, spesielt i de internasjonale klassene. Norge og Sverige er dominerende i SuperCars både på VM og EM nivå, det samme gjelder TouringCar. Denne positive bølgen ønsker vi også inn i de nasjonale klassene og vil skape gode løsninger for begge land i fremtiden.

Begge land har eksisterende regelverk som er låst i en periode slik at det er neste regelperiode som blir diskutert. I Norge startet denne jobbingen allerede 17. februar der en gruppe fra Rallycrossmiljøet samt representanter fra NBF og seksjonen var med for å se på hvilke justeringer/ endringer som behøves for å utvikle sporten. Målet er at begge land kan komme tidlig ut med regelverkene for neste periode.