Rallycross-satsing av Viasat

Linnerud Solberg Bakkerud 15
Viasat satser på stor interesse for årets VM-sesong i rallycross. Det var fullt hus da kanalen inviterte til pressekonferanse med Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Tord Linnerud i forkant av sesongstarten.

 

Samtlige av de største mediene i Norge var på plass da Viasat Motor inviterte til pressekonferanse med Petter Solberg og Andreas Bakkerud på Ullevaal Stadion i Oslo. I tillegg dukket Tord Linnerud opp som en overraskelse på slutten. Veteranen fra Toten skal også kjøre full VM-sesong i rallycross, og dermed blir det tre nordmenn som kan følges direkte på Viasat Motor og viaplay.no gjennom hele sesongen.

 

– Rallycross har lange tradisjoner i Norge. Det holder å nevne navn som Martin Schanche, Ludvig Hunsbedt, Sverre Isachsen og selvfølgelig Lyngåsbanen. Nå er Norges paradegren i motorsport mer populært enn noensinne etter at Petter Solberg ble tidenes første verdensmester i grenen. Derfor satser vi stort på rallycross på Viasat Motor, sa Atle Gulbrandsen fra Viasat til de rundt 100 fremmøtte på pressekonferansen.

 

Viasat skal sende alle VM-rundene direkte på Viasat Motor og viaplay.no. I tillegg blir det en reprise av semifinalene og finalene på Viasat 4 samme dag som løpene går. Hele den norske VM-runden fra Hell skal også sendes direkte på Viasat 4. Viasats kommentatorteam på rallycross består i år av Henning Isdal, Frode Skaar og Mats Lysen.

 

– Vi skal ha to kommentatorer på hvert løp, og er heldige som har fått med oss rutinerte Henning Isdal sammen med Frode Skaar, som har kommentert rallycross for oss de siste årene. I tillegg skal Mats Lysen være ekspertkommentator på mange av sendingene. Lysen kjørte mot Petter Solberg og de andre for bare et par år siden, og er en av de i verden som vet mest om hvordan sirkuset fungerer nå, forklarer Gulbrandsen.

 

Hovedpersonene på onsdagens pressekonferanse var Petter Solberg og Andreas Bakkerud. Unge Bakkerud fra Bergen ønsker å utfordre Petter Solberg om årets VM-tittel.

– Hvis jeg klarer å holde hodet kaldt så vet jeg at en VM-tittel er mulig. Jeg vant to løp i fjor, og målet er selvsagt å bli verdensmester i år, sa Ford-føreren.

 

Petter Solberg satser på sin side å forsvare VM-gullet fra i fjor.

– Bilen min ser lik ut som i fjor, men nesten alt er nytt. I denne sporten er man nødt til å forbedre seg hvert eneste år for å vinne, og jeg føler meg godt forberedt, sa Petter Solberg, som fortsetter med sin Citroën DS3.

 

Tord Linnerud skal kjøre en Volkswagen Polo, og foruten de tre norske førerne som skal kjøre full VM-sesong, er det flere nordmenn som skal kjøre utvalgte løp, som teller som et eget Europamesterskap.

 

Årets første runde I FIA World Rally Cross Championship kjøres i Portugal 24. – 26. april. Viasat Motor viser søndagens løp direkte fra klokken 15.00.