Pressemelding: Rallycross-VM på Lånke i august

Den foreløpige 2022 FIA World Rallycross Championship-kalenderen ble klar etter forrige ukes møte i FIA World Motor Sport Council (WMSC).

World RX-sesongen 2022 – er den første i mesterskapets spennende nye elektriske æra – den er planlagt til å inkludere 12 runder, på tvers av syv arrangement i ulike land.
VM kommer i gang på ikoniske Höljes – Sverige i begynnelsen av juli, før de går videre til Tysklands – Nürburgring. Etter de to enkeltløpene vil de resterende fem VM rundene kjøres i form av dobbel-VM, med start på lånkebanen – Hell Stjørdal Norge i midten av august. Den utfordrende Lånkebanen har tradisjonelt sett vært en fast del av VM-sirkuset, men den globale pandemien har ført til at det ikke ble avholdt noe verdensmesterskap der i 2020 og 2021.
Så kommer:

Rīgas historiske Biķernieki trase i Latvia

etterfulgt av Portugals naturskjønne Montalegre

Den legendariske banen i Spa-Francorchamps Belgia

VM er satt til å avslutte i Cape Town på Killarney International Raceway i Sør-Afrika.

 

HellRX:

Det er en glede å endelig få være med på kartet igjen. 2 år med global pandemi har ført til at VM-sirkuset ikke har kommet til Lånkebanen i Stjørdal Kommune.
Det er spennende at hele VM klassen nå blir elektrisk, og det er det Østerrikske selskapet Kreisel Electric som vil levere «kittene» til bilene.
GCK Energy vil levere lade mulighetene for elbilene, her vil det komme containere til hvert event fulladet i en kombinasjon av solcelleanlegg og lokal grønn energi.

HellRX som arrangement ble nylig miljøfyrtårn sertifisert og hele omleggingen av VM i rallycross til å bli helelektrisk er en spennende og bærekraftig endring. Vi vil nå få biler som akselerer 0-100 på 1,7 sekund.. Altså kjappere enn en formel 1 bil.
Så det vil garantert bli mye action.