Rallycrossdrama endte med suksess for Solberg og co.

Petter Solberg kjørte seg opp fra 14.- til fjerdeplass i den tyske VM-runden i rallycross på tyske Hockenheimring søndag. Teamkamerat Johan Kristoffersson ble nummer to, og PSRX Volkswagen Sweden-duoen økte ledelsen i teammesterskapet.

Svensken kjempet seg inn til sin annen plassering på seierspallen på rad, og sammen opprettholdt Solberg og Kristoffersson 100-prosentstatistikken med begge Polo GTI-biler i finalen for tredje løp på rad.

Annen- og fjerdeplassen samt økt ledelse i teammesterskapet var en styrkedemonstrasjon tatt i betraktning de første to heatene i VM-løpet fredag. Spesielt for Petter Solberg. Løpet utviklet seg på berg-og-dalbanevis for nordmannen, som etter først å ha vært raskest på trening, deretter ble angrepet fra alle kanter i kvalifiseringsheatene.

– Løpet utviklet seg til å bli en ren redningsaksjon for min del. Første del av kvalifiseringen ble håpløs, og vi måtte grave dypt etter at vi ble påkjørt, ødela bilen og endte nest sist. Det var en forferdelig følelse etterpå. Jeg har vært gjennom flere smeller i karrieren, men denne trodde jeg ikke helt at vi skulle hente oss inn fra. Som team var vi litt i krise, men vi hentet fram alt av erfaring, kunnskap, styrke og vilje for å få oss tilbake på rett spor. Og det fungerte! Å ta seg til finale var for meg som å vinne finalen. Dette var faktisk helt utrolig, sa Petter Solberg.

Petters heroiske opphenting ga betalt med annenplass i semifinalen, bak teamkompis Johan, og fjerdeplass i finalen. Vant for tredje løp på rad gjorde regjerende verdensmester Mattias Ekström. Trioen Ekström (85 poeng), Kristoffersson (69) og Solberg (62) er i ferd med å reise ifra i toppen av førermesterskapet når 1/4 av sesongen er unnagjort.

PSRX Volkswagen Sweden startet sesongen med fjerdeplass i Barcelona, tok tredjeplass i Portugal og nå annenplass i Tyskland.

– Teamet er fortsatt relativt nytt, glem ikke at vi startet dette prosjektet for bare fire måneder siden. Vi har noe på gang, og forhåpentligvis kan vi klare seier i Belgia allerede neste helg. Polo GTI-en har stort potensial, og igjen var vi nær seier, men så er det denne «umulige» mannen som igjen får til et superløp. Jeg er imponert over Ekström; han kjørte seks runder i finalen uten å gjøre en eneste feil på glatta, sa Johan Kristoffersson.

PSRX Volkswagen Sweden leder teammesterskapet med 17 poeng over Ekströms EKS. Neste VM-runde finner sted i belgiske Mettet kommende helg.

Resultater:
1 Mattias Ekström 6.04,066
2 Johan Kristoffersson 6.04,774
3 Timmy Hansen 6.06,567
4 Petter Solberg 6.09,362
5 Sébastien Loeb 6.10,418
6 Toomas Heikkinen 6.10,889

Førermesterskapet (etter 3 av 12 runder):
1 Ekström 85
2 Kristoffersson 69
3 Solberg 62
4 Loeb 48
5 Hansen 47
6 Scheider 41

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 131
2 EKS 114
3 Team Peugeot-Hansen 95

Foto: Colin McMaster, McKlein