Rallycrossfest på Gol

NM-sesongen i rallycross nærmer seg en avslutning, og førstkommende helg er det klart for årets femte og nest siste runde på Fuglehaugen Motorsenter på Gol.

 

Rundt 100 deltagere stiller til start når NMK Gol er vertskap for førere, støtteapparat og publikum på Fuglehaugen Motorsenter. Klubben har hatt mange store arrangement på dette anlegget, og senest i fjor var det også NM-runde på den krevende banen.

 

Det er ventet et stort publikum til Gol. Bilsportinteressen er stor i distriktet, men for de som velger å bli hjemme er det som vanlig mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-runde på Gol, og i tillegg er det norgescup-runde for juniorer, og for historisk klasse.

Det er jevnt i flere klasser når det nå drar seg til mot sesongslutt. I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm er det delt ledelse foran helgens løp. Både Andrine Rafoss fra NMK Konsmo i Citroën og Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland i VW Polo står bokført med 128 poeng. På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med sin Audi og 108 poeng.

I klassen inntil 2000 ccm er det regjerende mester Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger som holder ledelsen. Foran helgens runde har han kjørt inn 126 poeng med sin Opel Corsa.

På en andreplass følger Sigurd Egil Egeland fra NMK Kvinesdal med Mazda og 122 poeng. På tredjeplass ligger Alexander Hauglid fra NMK Valdres med Opel og 120 poeng. Ikke mye som skiller i medaljekampen her med andre ord.

I klassen til og med 2400 ccm er det Kenneth Hansen fra KNA Varna som holder NM-ledelsen med sin Volvo S40. Hansen har 124 poeng. Avstanden til Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark i Volvo C30 på andreplass er 11 poeng. På en tredjeplass følger Andreas Aarhaug fra NMK Støren i sin Audi med 110 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, har Simen Engsvik fra NMK Trøgstad sikret seg ledelse etter de fire første rundene med sine 140 poeng. Engsvik kjører VW Polo og var norgesmester i klassen inntil 2000 ccm i fjor.
På en andreplass følger fjorårets sølvvinner i klassen, Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland. Med sin VW Polo har han tatt kjørt inn 122 poeng så langt. Dalseth Jacobsen ble uten poeng i forrige runde i Verdal, men med tanke på at man skal stryke sitt dårligste resultat i NM-serien så ligger Dalseth Jacobsen godt an i NM-kampen allikevel.
På en tredjeplass følger Herbjørn Haug fra KNA Solør med Mercedes og 107 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også årets femte runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gol. Her deltar 19 av bilsportens fremste talenter. Best så langt i sesongen er Johannes Rafoss fra NMK Grenland som har sanket 141 poeng med sin Honda. På en andreplass ligger NMK Trøgstads Torjus Svennby. Med sin Honda Civic har han kjørt inn 121 poeng. På en tredjeplass finner vi Henrik Gjervan fra NMK Hell Msp som har 105 poeng med sin Opel.

Norgescup i rallycross for historiske biler er blitt stadig mer populært i løpet av året, og på Gol stiller hele 16 førere til start i denne klassen. Helgens løp er fjerde runde i deres norgescup, og Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen i VW leder med 113 poeng. Bjørn Egil Dalen i VW og Arnfinn Bergseng i Ford, begge fra NMK Fluberg, følger på de neste plassene.

NM-runden på Gol kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

 

FAKTA

Mesterskapet omfatter de fire supernasjonal-klassene, t.o.m 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm. Løpet teller også i Norgescup for Junior og Norgescup for historiske biler.

Klasser:
Supernasjonal t.o.m 1600 𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2000 𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2400 𝑐𝑚3
Supernasjonal over 2400 𝑐𝑚3
Rallycross Junior
Rallycross Historisk

På Fuglehaugen Motorsenter vil det bli kjørt trening og tre innledende omganger for alle klasser på lørdag.
På søndag kjøres fjerde innledende omgang samt finaler.

På lørdag starter 1. omgang kl. 10.00 og på søndag starter 4. omgang kl. 08.00.

Poengstillingen NM så langt i år:
Poengstilling 2022 – Norsk bilsport

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.nmkgol.no

NM-reglement for rallycross:
Reglement for Norgesmesterskap Rallycross Supernasjonal 2022 – Bilsportboka

Banen:
Fuglehaugen Motorsenter, Skrøyvestølvegen 6, 3550 Gol
Banen er 935 meter lang. 52% grus, 48% asfalt

 

Årets NM-runder Supernasjonal
30. april – 1. mai Indre Østfold Motorsport
28.-29. mai NMK Gardermoen
25.-26. juni KNA Solør Motorsport
6.-7. august NMK Verdal/Levanger
27.-28. august NMK Gol
10.-11. september NMK Grenland