Rallyeliten til Rally Grimstad

De beste norske med tillegg av flere fra Sverige og Danmark skal konkurrere om heder og ære i Grimstad lørdag 25 august.

Fans og motorsportentusiaster i tusentall vil valfarte til Sørlandet og få med seg de råeste bilene og de flinkeste sjåførene når KNA Sommer Rally Grimstad går av stabelen.

– Gleder meg veldig til å komme til start i Rally Grimstad! Dette er et løp jeg har savnet! Eneste minuset med Rally Grimstad er at jeg gikk og gledet meg så mye til løpet hele sommeren at plutselig var sommerferien over, og alt jeg hadde gjort var å se frem til løpet etter…
Det ser ut til å bli mange sterke utfordrere til året løp, men vi  stiller selvfølgelig til start for å vinne, sier Anders Grøndal som kjører rallyrigget Ford Fiesta R5.
– Sist vi kjørte i Grimstad vant vi og gleder oss til å yte maks i år også.

Arrangøren KNA Aust Agder legger mye prestisje i å arrangere et sikkert og publikumsvennlig rally.
– Det er skikkelig god stemning i sportskomiteen og alle detaljene er i ferd med å falle på plass. Nå skal vi ha oss litt sol og sommer, og lade batteriene. Invitasjoner er sendt ut og det er ekstra hyggelig å se at påmeldingene begynner å tikke inn, sier Kjetil Faye Lund
leder av sportskomiteen.

Det krever mange forskjellige kompetanser og frivillige for å løfte et av Sørlandets største motorsportevents. Rallykjøring tar sikte på å utvikle dyktige bilførere ved å øke den enkeltes kjøreferdighet og vurderingsevne.

Starten går fra Grimstad sentrum med transport opp til første fartsetappe på Lia. I løpet av dagen skal alle gjennom 7 fartsetapper (spesialstrekninger og spesialprøver) på veier som under løpet er stengt for allmenn ferdsel. I tillegg er det mange kilometer med transportetapper mellom fartsetappene på  offentlig vei i vanlige hastigheter.

Statens Vegvesen og Politiet har godkjent arrangementet som foregår etter regelverket til Norges Bilsportforbund. Grimstad kommune støtter opp økonomisk og næringslivet er invitert med som samarbeidspartnere og sponsorer.

Det er gratis for alle å ta turen til Grimstad og oppleve rally på nært hold. En storskjerm i Grimstad sentrum skal sende live fra fartsetappene, så det blir rikelig med muligheter for bysleng med rally og shopping denne lørdagen.

Blant de åtte lokale førerne finner vi Rune Danneborg med base i Grimstad:

– Det å lage rally i hjembyen er ekstra moro. Vi gleder oss stort til å ta imot teamene fra nær og fjern. I år skal jeg kjøre selv, så alt det praktiske er overlatt til en bra gjeng i KNA Aust Agder. Når starten går kjører alle for å vinne så det å komme høyt opp resultatlisten når alle de beste stiller til start blir skikkelig spennende og ikke minst krevende.

Mange rå biler vil stille til start med ekstreme rallyutgaver av Citroen, Ford, Mini, Porsche og BMW. I andre vil deltagere i Challenge klassen kjøre gamle biler eldre enn 1986. Tilsammen ventes det 70 biler til start.

www.rallygrimstad.no