Rallyfeber på Notodden

Rally Telemark 2014 2
Rallyfeberen herjer på Notodden, kan en opprømt Vidar Holum fortelle med et drøyt døgn i gjen til shake down fredag kveld.

 

Flott vær både torsdag og fredag skal trenge bort eventuelt regn på lørdag kan også den samme Holum love. Fart og spenning i Haave arena lover arrangøren, NAF Notodden og Omegn samt NAF Motorsport Asker & Bærum. Der vil det i år bli oppvisning med motorcross og ATV i regi av NMK Notodden. To ganger, SS6 og 8 skal deltagerne også kjøre gjennom grustaket.

 

Mer info på www.rallytelemark.no

Her er løypa:

SS 1 / 3 Hengsvann

Etappen er ca 10,77 km og kjøres to ganger.

Denne etappen går i skytefeltområdet til forsvaret.

Veien er av super kvalitet og den er rask med høye hastigheter fra start til mål

Starten går fra Hengsvann nord 150 meter inn fra E-134.

Mange krevende svinger over krøn som krever en våken kartleser.

Fra toppen av etappen rett etter Villingbuvann ved 6,22 km deler veien seg og etappen går nedover mot E-134 igjen.

Lettest adkomst er fra målsiden hvor det også er publikumsparkering. Innkjøring fra Hengsvann syd.

Det er mange supre plasser og stå, spesielt etter ca 1 km fra start. Ved start blir det også mulighet for parkering, følg vakters henvisning.

Hengsvann etappens første del skal også brukes som SS 5/7 Styggedalen.

Da blir det muligheter for å kjøre opp til veidele ved Villingbuvann da SS 5/7 skal kjøres.

 

 

SS 2 / 4 Klevarsida.

Etappen er 8,5 km og kjøres to ganger.

Dette er Fylkesvei 555 som snor seg oppover vestsiden av Heddalsvatnet gjennom nydelige gårdseindommer. Nytt av året er en ny sløyfe på ca 3,3 km på en kommunal vei bit rett etter start. Veien har krevende svinger som går tett på gårdsplasser, på slutten blir det en heftig utforkjøring før deltageren kommer ut på fylkesvei 555 igjen.

Deretter går ferden videre på brede raske veier med lange svinger med høy hastighet.

Mot slutten av etappen blir det mere svinger men selve målgangen er rask med hastigheter opp mot 180 km/t.

Publikum har flest muligheter fra start. Her er det stor tilrettelagt parkering helt inne ved starten og man kan gå på fylkesveien inn til veidele ved 3,3 km Det blir også servering i området av Klevarsida bygdelag.

Fra målsiden er det også gode adkomstmuligheter, men vanskelig å gå hvis man har tenkt seg lengre inn en ca 1 km inn da etappen går i ulendt terreng.

 

SS 5 / 7 Styggedalen

Etappen er 20,35 km og kjøres to ganger.

Dette er den lengste etappen i Rally Telemark som er koblet sammen med fjorårets Dårstul etappe . Styggedalen består av de 6 første km fra SS 1 / 3 Hengsvann for så å svinge vestover mot etappe Dårstul som ble kjørt i fjor med start lenger syd. Her får deltagerne en raske og flott vei de første 9 km som går over i smal og røff vei. Etter 4 km går det nedover mot Dårstul hytta hvor deltagerne kommer inn på etappen fra fjoråret etappe.

 

Publikum som tar seg inn på starten av Hengsvann etappens første del kan bli værende og få med seg 4 runder da etappe Styggedalen går samme strekning frem til 6,22 km.

Når Hengsvann etappens siste halvdel er ferdig klaret av oppsamler kan publikum kjøre opp til veidele ved Villingbuvann og få tilgang til området ved veidele på 6,22 km

VIKTIG å respektere området med forbudt for publikum fra 8 km til ca 11,5 km

Det blir skiltet på begge sider av veien hvor forbudsområdet starter fra begge sider.

Dette er skytefeltet til forsvaret og området er et blindgjengerfelt hvor det er forbudt å oppholde seg i. Se kart med inntegnet område.

Fra mål er det fine områder hele vei inn til Dårstul hytta, men det er noe begrenset parkering på målsiden. Fordelen på målside er at det er veldig kort å kjøre til målgang på Årlifoss etappen som også er den siste i årets Rally.

 

 

SS 6 / 8 Årlifoss

Etappen er 11,05 km og kjøres to ganger.

Årlifoss etappen er signaturetappen til Rally Telemark som er kjent for målgangen i Hove grustak med lett adkomst uten at man må gå langt. I tillegg er det veldig trygt område. Dette er favoritten til barnefamilier.

Publikumsplass nr 1 er Hove grustak, her blir det underholdning og servering.

Det er også mulig og parkere ved Grønvollfoss kraftverk og gå over demningen, da kommer man ca mitt på etappen.