Rallyglede for Larsen og Eriksen

F_T_Larsen_15_Sorl
Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen hadde det ikke bare gøy under Rally Sørland. De gjennomførte også på imponerende vis etter deres kraftige avkjøring uken før og satte svært raske tider på enkelte etapper.

Etter en svært hektisk uke ble det så sent som torsdag kveld klart at det lot seg gjøre å stille til start sesongens fjerde NM-runde. En innsamlingsaksjon startet av Eyvind Brynildsen, sponset arbeidsfri fra RøhneSelmer, hard jobbing av oppretter Trond Lyseng og ekstremt engasjement fra rallymiljøet, gjorde at Larsen Motorsport ikke måtte stå over et av favorittløpene.

Rally Sørland startet fredag kveld fra Kristiansand Torg og tre fartsetapper skulle kjøres. Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen skulle denne kvelden gå ut med innstillingen om å ha det gøy, i tillegg til rett og slett nyte det å ha mulighet til å kjøre en Ford Fiesta R5. Dette førte til svært god flyt og tre absolutt brukbare etappetider. Etter første dag av NM-runden lå Adapta-duoen på andreplass totalt i løpet, 15,1 sekunder bak Grøndal og co-driver Eilertsen. Duoen Brynildsen og Fredriksson åpnet løpet med en snurring og inntok plassen bak Larsen etter SS3.

 

Lørdag morgen økte Larsen tempoet betraktelig, men ikke over det han synes var komfortabelt. Likevel, med en så god følelse og stemning inne i bilen ble tidene imponerende raske. Med nest raskeste tid på både SS5, SS6 og SS7 holdt Larsen og Eriksen fortsatt andreplassen i løpet inn til service, 35,5 sekunder bak Brynildsen og 4,6 sekunder foran Grøndal.

 

Fra service og videre i løpet ble det svært glatte forhold på de allerede krevende Sørlandsveiene. Denne gangen var taktikken soleklar. Teamet skulle i mål og ville kjøre de siste etappene uten fokus på tider, men fortsatt beholde en god rytme og et godkjent tempo. Tredjeplassen i ”comebacket” var et faktum og det bare et drøyt minutt bak løpets vinner. Rally Sørland ble en fantastisk opplevelse for Frank Tore og Torstein.

– Det har vært en fantastisk uke på mange måter og jeg må få takke absolutt alle som har bidratt til at dette ble mulig. Jeg veit egentlig ikke helt hva jeg skal si, men det er en fantastisk følelse å kjenne den støtten, sa Larsen til Viasat Sport etter løpet.

Førstkommende fredag og lørdag skal Frank Tore Larsen kjøre sin Ford Fiesta R5 under oppvisning i samarbeid med Sparebank 1 Modum når bakkeløpet i Vikersund går av stabelen. Neste NM-runde er Aurskog-Høland Rally på Bjørkelangen 6. juni.