Ramsvik og Østerbø Veland best i vest

 
Det var Henrik Ramsvik og Torbjørn Østerbø Veland som kunne reise hjem som vinnere av Vestlandsmesterskapet etter finalen på Vikedal Motorbane på søndag.

Aller mest spennende ble det i bilcross junior der Henrik Ramsvik og André Hustoft Nesheim lå helt likt foran finaleløpet i kampen om tittelen. Begge var på plass i A-finalen, og den som kom først til mål ville være mester. Både Ramsvik og Hustoft Nesheim var godt med fra start, men plutselig var det full stopp for NMK Vikedal-føreren André Hustoft Nesheim.

-Bakhjulet låste seg og Golfen bare vred seg ut av banen, sier André Hustoft Nesheim, som også fikk seg en smell i kroppen da dette skjedde.

-Mistet pusten og ble sittende i bilen for å ta meg litt inn igjen, men nå er jeg helt fin, kunne han fortelle etter at premieutdelingen.

Finaleløpet ble stoppet på grunn av stoppen. I omstarten var ikke Andre Hustoft Nesheim med, og Henrik Ramsvik kunne ta det med ro.

– Det var ikke noe kjekt at André måtte gi seg, og jeg hadde ikke behov for å være med i kampen om løpsseieren, sier Henrik Ramsvik, som ble nummer tre i løpet og slo André Hustoft Nesheim med fire poeng i Vestlandsmesterskapet. NMK Bergen føreren Robert-Andre Heimvik ble nummer tre.

Om ikke NMK Vikedal nådde helt til topps i mesterskapet, blei det full pott til arrangørklubben i løpet, der de hadde fire av seks førere med i A-finalen. Olav Bakkedal Bjelland og Anders Lint Moland ble nummer en og to i løpet, Oliver André Matre nummer fem, og altså André Hustoft Nesheim nummer seks.

I seniorklassen var det Torbjørn Østerbø Veland som ble Vestlandsmester foran Anders Hjelmås, begge NMK Bergen. Veteranen Per Gaute Østbø, NMK Vikedal, kapret tredjeplassen i sammendraget etter at han vant både D,C og B finalen, før at han til slutt gikk helt til topps også i A-finalen. Torbjørn Østerbø Veland kunne godt tenkt seg å avslutte sesongen med seier på Vikedal Motorbane, men kunne bare gratulere Per Gaute Østbø.

Østerbø Veland har ledet mesterskapet gjennom hele sesongen.

-Vant det første løpet hjemme i Bergen, og her i Vikedal har jeg vært på pallen i alle fire løpene jeg har kjørt, så jeg er godt fornøyd.

Per Gaute Østbø starter neste år på sin 30. sesong i bilcross. Har erfaring i masse vis. På søndag vart det ikke full klaff i innledende omgangar, men det gikk desto bedre i finalene. Opel Asconaen med Volvomotor var han fornøyd med.

-Har ikke hatt denne bilen så lenge, men i dag har jeg ingen ting å klage på, sier Per Gaute.

I tillegg til Vestlandsmesterskapet var også løpene på Vikedal Motorbane finaler i NMK Vikedal Cup. André Hustoft Nesheim vant juniorklassen, mens Torbjørn Østerbø Veland gikk til topps i senior. I rallycrossklassene var det Hallvard Finnvik, NMK Vikedal og Ove Skårland NMK Egersund som gitt til topps i cupen.

Lørdag avviklet NMK Vikedal klubbløp i bilcross junior og dameklasse. Løpene ble vunnet av Glenn-Roar Gåsdalen og Katrine Tveit.