Pressemelding: Råsterk Hyundai-debut for Oliver Solberg

Kun 0,9 sekund skilte Oliver Solberg fra klasseseier i hans debutløp som fabrikkjører for Hyundai lørdag. 19-åringen endte på tredjeplass totalt i finske Arctic Lapland Rally. Også Ole Christian Veiby var med i toppen helt de to siste etappene gjenstod.

Kun hjemmehåpet Teemu Asunmaa greide å tukte norsk-svenske Oliver Solberg i iskalde Rovaniemi i klassen for R5-biler. Juho Hänninen hadde fordel av en fullspekket WRC-bil med cirka 100 hestekrefter sterkere motor, og Toyota-føreren vant ikke overraskende rallyet.

Finnen kjørte raskest på seks av sju fartsprøver. På løpets femte prøve over 25 kilometer var Oliver Solberg raskest av samtlige. 19-åringen var dermed den eneste som greide det kunststykket.

– Vi ble temmelig overrasket over seier på den fartsprøven, for vi hadde tidlig start og følte vi tapte mye tid i løssnøen. Men det ble en gledelig overraskelse. Selv om vi fikk problemer med kommunikasjonssystemet i bilen, var vi klart raskeste R5-bil siste dag. Resultatet ble nesten uvirkelig bra i vårt første løp med nytt bilmerke, sa Oliver Solberg, som hadde en forsiktig start med plasseringene 5-6-5 første dag.

I tillegg til den ene fartsprøven med raskeste totaltid, var Solberg og kartleser Aaron Johnston raskest i sin klasse på ytterligere tre prøver i Arctic-rallyet. Det svensk-norske stjerneskuddet tok innpå den finske mesteren Asunmaa med over halvminuttet siste dag.

– Vi avsluttet løpet sterkt og var over 10 sekunder raskere enn nærmeste R5-bil på siste fartsprøve. Selv om det bare skilte 0,9 sekund opp til klasseseier, kan jeg ikke være annet enn kjempefornøyd med debuten, sa Oliver Solberg.

Forrige måned skrev Solberg under på en toårskontrakt med regjerende teamverdensmester Hyundai Motorsport, og allerede kommende uke starter VM-sesongen i Monte-Carlo. Der starter Solberg i WRC2-klassen, samme klasse som nordmannen Mads Østberg vant VM-gullet i fjor.

Måneden etter skal det for første gang arrangeres VM-runde i nettopp finske Rovaniemi, som tar over vinterrallyarrangementet fra Sverige i år.

Også Ole Christian Veiby og Jonas Andersson var med i toppen i Arctic Rally. Før de to siste etappene lå de på 6.plass totalt, bare 7.4 sekunder bak Oliver Solberg. Mn på avslutningsetappene fikk Veiby trøbbel med bilen og pådro seg stort tidstap. Veiby/Andersson endte på 20. plass totalt i løpet.