RBK-trener Jan Jönsson testet Lånkebanen

isachsen_jonsson_500.jpgRBK-trener Jan Jönsson testet EM-arenaen i rallycross, Lånkebanen, sammen med regjerende Europamester Sverre Isachsen. På samme spenningsnivå som gårsdagens straffesparkkonkurranse på Lerkendal, mente Jönsson.

-Det var heftig. Ikke ulikt filosofien vi har i Rosenborg. Vi vil også ha høyt tempo fremover, men samtidig kontrollere tempoet, sa Jönsson da han krabbet ut av Sverre Isachsens Ford Focus med 560 HK under panseret. Jönsson var invitert til noen prøverunder på EM-arenaen to dager før Isachsen skal kjempe om viktige EM-poeng.

Under dagens kjøring med Jan Jönsson i passasjerstolen hadde Isachsen litt trøbbel med turboer, men var ikke nevneverdig bekymret.

-Det skal være i orden på lørdag, sier Sverre som pådro seg brudd i venstre tommel i forrige EM-runde og nettopp har fjernet gipsen.

– Jeg håper det beste, og til tross for en tommel som ikke er bra håper jeg å kjempe om seieren. Jeg liker banen veldig godt.

Isachsen er Europamester de to siste årene, men har ikke hatt den samme suksessen i år. Riktignok vant Ford-føreren årets første EM-runde, men etter det har han slitt med både tekniske problemer og tommelbrudd.

– Nå håper jeg å slå tilbake på Lånke, og selvfølgelig også i svenske Höljes neste helg. Dette blir to viktige EM-runder for meg hvis jeg skal være med å kjempe om mitt tredje strake EM-gull.

Selv om Isachsen har slitt, er det allikevel norsk ledelse i SuperCars-klassen i EM-. Frode Holte vant siste runde i Frankrike, og ligger på topp foran runden på Lånkebanen i Stjørdal. Også i de to andre EM-klassene er det norsk ledelse. Andreas Bakkerud fra Bergen leder klassen Super1600, mens Lars Øivind Enerberg fra Toten leder klassen TouringCars.

Med andre ord ligger det an til en skikkelig EM-fest i Stjørdal når det for første gang siden 2008 kjøres EM-runde i Norge.

Mer om EM-runden på Lånkebanen