Reagerer på regjeringens forskjellsbehandling

Norges Bilsportforbund reagerer på regjeringens forskjellsbehandling når det gjelder idrettsutøvere og karantenehotell.

Mandag kveld ble det kjent at regjeringen ikke vil innvilge flere søknader fra toppidretten om tilpasning av innreise-karantenen i denne omgang.

Utøvere som er aktuelle for deltakelse i OL og Paralympics, samt nødvendig støtteapparat, ble nylig gitt tillatelse til å følge et tilpasset karantene-opplegg ved ankomst til Norge. Det samme gjelder profesjonelle toppfotballspillere som til daglig spiller i norske klubber og som returnerer etter landslagsoppdrag i utlandet.

-Vi er skuffet over denne forskjellsbehandlingen av ulike idretter. Hvorfor skal en toppfotballspiller få et tilpasset karanteneopplegg og ikke en som kjemper om et VM-gull i rally? Dette er en uklok forskjellsbehandling av ulike idretter, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Norges Bilsportforbund har stått på de siste dagene for å snakke bilsportutøverenes sak.

-Så fort de nye reglene ble offentlig sendte vi en søknad til Kulturdepartementet og Kulturminister Abid Raja om at også landslagsutøvere i bilsport skulle slippe karantenehotell. Vi har også holdt en løpende dialog med Norges Idrettsforbund, og flere andre særforbund. Vi har vært i kontakt med media, og til og med forsøkt å få kontakt med Raja personlig. På Twitter mandag kveld nevnte Raja bilsport spesifikt som en av idrettene som hadde søkt om unntak, så vi har i det minste gjort oss bemerket, sier Gulbrandsen.

Likevel blir det i følge Raja ingen endringer på reglementet før det skal gjøres en ny vurdering om tre uker.

-Utøvere og forbund i flere forskjellige idretter reagerer på denne forskjellsbehandlingen, så det er ikke sikkert siste ord er sagt. Bilsportutøvere som konkurrerer internasjonalt lever under svært strenge smittevernsregimer, og vi har hele tiden understreket viktigheten av å være forsiktig og følge alle retningslinjene til myndighetene. Men at man forskjellsbehandler idretter mener vi er helt feil, avslutter Atle Gulbrandsen.