Real snø-test for Mads Østberg

M_Ostberg_14_gol
Lørdag ettermiddag kjørte Mads Østberg og Jonas Andersson inn til en andre plass totalt på Mountain Rally 2014. Etter nesten 8 mil med snø-ploging over Golsfjellet, var det en fornøyd Mads som kjørte over mål-rampa.

 

– Andre plass er helt greit, sier Mads. –Jeg er her for å få mest mulig erfaring med bil og dekk før Svenske Rally, og erfaring har jeg fått! Som første bil på veien hele dagen og med all snøen som har kommet, så har jeg fått full pott når det gjelder å få med seg viktig erfaring. Enkelte steder var det så mye snø at det føltes som om bilen nesten stoppet opp! På noen smale partier kjører du også litt med ”hjertet i halsen”, fordi du vet at hvis du sneier en snøkant litt for mye, da kan du enkelt få en snurr og det blir plutselig helt hvitt rundt deg. Alle kan gjøre det bra under fine forhold, men erfaring blir viktig når forholdene ikke er ultimate.

 

Ettersom Mountain Rally også skulle være som en test før Rally Sweden, valgte Mads og teamet å kjøre på de samme dekkene som brukes i VM. Disse dekkene er bredere enn dekkene som er tillatt på norske løp, og som også konkurrentene valgte å kjøre på.

 

– Skulle vi få den informasjonen og de dataene vi behøver før Svenske Rally, så var vi nødt til å kjøre på VM-dekk. De andre har nok hatt en fordel ved å kjøre på smalere dekk, og selv om jeg gjerne skulle ha vunnet her så må jeg nok innrømme at erfaringene jeg har gjort med VM-dekkene er viktigere.

 

Mountain Rally ble vunnet av Pontus Tidemand, mens Anders Grøndal kjørte inn til en tredje plass. Mads, og kartleser Jonas Andersson, kjørte inn til en andre plass totalt.

 

Allerede neste uke fortsetter Mads og Jonas med Rally Sweden-testing med Citroën Racing i Sverige. Rally Sweden kjøres 5. – 8. februar.

 

Resultat totalt Mountain Rally 2014

1. Pontus Tidemand, Ford Fiesta WRC RS 44.03,6

2. Mads Østberg, Citroën DS3 WRC +1.36,3

3. Anders Grøndal, Subaru Impreza STI +2.24,7

4. Trond Lyseng, Ford Focus WRC + 3.01,8

5. Trond Sveinsvoll, Subaru Impreza STI + 4.01,1

6. Frank Tore Larsen, Ford Fiesta R5 + 4.12,4