Regionanlegg i Sokndal

kna_raceway.jpgIldsjelene i KNA Sokndal Motorsport har all grunn til å juble. Fylkestinget i Rogaland har vedtatt at deres planlagte motorsportsanlegg på Kroheia i Sokndal skal få status som regionanlegg.

I fem år har entusiastene i KNA Sokndal Motorsport jobbet med sine planer om et motorsportsanlegg på Kroheia. I et tett samarbeid med gruveselskapet Titania er også et stort arbeid allerede utført, ved at fyllmasse fra Titania har vært brukt til å fylle opp områder der det nå blir motorsportsanlegg. Området er ferdig regulert fra kommunens side, og det er i grunnen klart for å starte opp byggingen.

En status som regionanlegg vil bety store offentlige tilskudd. Det er snakk om fylkeskommunale midler inntil 10 millioner kroner, og i tillegg en stor sum med spillemidler.

Det har vært en hard dragkamp om regionanlegg-statusen i Rogaland mellom flere planlagte anlegg. I en fase slo KNA Sokndal Motorsport og deres KNA Raceway seg sammen med Motorakademiet på Time for å få en delt løsning. Men i siste møte i Fylkestinget fremmet Jarle Braut (V) forslag om at KNA Raceway alene skulle få statusen som regionanlegg. Dette forslaget fikk 32 av 47 stemmer i Fylkestinget:

Det blir både asfaltracingbane, rallycrossbane, kartbane, dragracestripe og et offroad-område på Kroheia i Sokndal