Regnfull erfaring for Veiby

O_C_Veiby_13_Goteb
Helgens Porsche Carrera-cuprunde i Gøteborg ble en våt affære for Ole Christian Veiby. For første gang i racingsammenheng fikk han erfaring med regndekk og helga ble både utfordrende og lærerik.

 

– Under begge løpene var det regn, noe som er en helt ny opplevelse for meg i racingsammenheng. Jeg har aldri tidligere kjørt på regndekk før, og sånn sett er jeg blitt en erfaring rikere og vil føle meg tryggere neste gang det blir regn i løpssammenheng, sier Kongsvinger-gutten.

Løpet i Gøteborg er ganske spesielt. Banen er smal og krevende, med rekkverket bare centimeter fra bilene.

– Det var veldig uvant, og jeg var nødt til å manne meg opp. Det kreves mot å håndtere dette, forteller han.

Etter treningsomgangen viste det seg at han ikke fikk noe data ut av bilen. En kabel hadde hoppet av, og dermed måtte han støtte seg til teamkamerat Johan Kristoffersson for å få bilen mest mulig opptimal før kvalifiseringen. Og det gikk veldig bra. Han satte niende beste tid, men det var meget tett i toppen. Det skilte ikke mer enn tre tideler opp til andreplassen.

– Litt kjedelig å ikke ha marginene på min side, men slik er det i racing, slår han fast.

Til det første racet var det begynt å regne, noe som altså var en ny erfaring for 17-åringen. Å kjøre på regndekk er noe helt annet enn hva han har vært vant til, og dette fikk han erfare ut i løpet. I en sving låste han fremhjulene og kjørte rett inn i en dekkbarikade. Dermed var det første racet sluttkjørt.

Men teamet gjorde en kjempejobb og fikk bilen kjørbar til det neste racet. Da var det enda mer regn og så mye vann i banen, at sikkerhetsbilen kjørte i front gjennom nesten halve løpet. I og med at Ole måtte bryte første løp, startet han sist. Likevel gjennomførte han et meget godt løp, og kjørte seg opp til niendeplass og hadde like rask rundetid som Matte Karlsson, som ble nummer to.

– Det var virkelig deilig å avslutte helga på en sånn måte. Nå vet jeg at jeg holder et høyt nivå også når det er regn. Jeg deltar i denne cupen for å bli enda bedre på asfalt, og det er veldig motiverende å se at jeg lærer noe i hvert eneste løp, sier Ole, som ser frem mot neste runde, som er Falkenberg om to uker.