Rekorddeltagelse i crosskart

1281207846bgs1.jpgKNA Solør Motorsport arrangerte i helgen NEZ Championship og NM runde i crosskart, dette var første runden i NEZ og tredje runden i NM. Arrangørklubben som er norges største inn crosskart sto som vanlig for et nær perfekt arrangement og værgudene strålte fra sin beste side hele helgen.

Det ble også historisk deltagerrekord på norsk jord med 64 førere til start fra Danmark, Sverige og Norge. Danskene hadde ikke mye å stille opp med og måtte se normenn og svensker forsyne seg av alle pallplassene, ja faktisk ble denne stillingen uavgjort der Norge tok 6 og Sverige 6.

650 klassen ble knallhard med 25 karter til start, blant disse befant seg ikke mindre enn 4 tidligere norgesmestere og 1 svensk mester. Men det var Yngve Andre Strand som dro det lengste strået og kunne stille i pole med Pål Smørsten og Arne Jonny Eid ved sin side. Pål fikk knallstart og ble fulgt av Arne Jonny og Per Bjørnsson som kom opp fra andre rekke. Pål har alltid kjørt fort på denne banen og denne gangen var han umulig og holde følge med. Mens Arne Jonny klarte å snurre dro han fra Per og etterhvert Richard Berglund inn til sin første seier i år og leder nå NM med 9 poeng foran Per og 20 poeng foran Christoffer Lia som denne gang endte på femteplass.

Gutta i 85 klassen imponerer bare mer og mer. På Solør tok Oliver Solberg starten foran Nicolai Haldammen og Liam Andersson. Oliver ble litt presset men holdt unna inn til mål. Mens Nicolai røk gassvaieren tok Kevin Bakken seg forbi Liam og opp i ryggen på Oliver men kom ikke forbi. Oliver vant og kunne for første gang bestige toppen av pallen, herfra holdt han som vanlig show til alles store latter.

Se video av premieutdelingen HER

Komplette resultatlister finner du HER Neste runde i NEZ Championship går i Østmark om 2 uker. Østmark ligger bare et stenkast fra Petter Solbergs hjemsted på grensen mellom Torsby og Kongsvinger. Påmeldingskjema og startlister finnes på www.datapolen.se