Rekorddeltagelse i rallycross-VM

hell4
I fjor startet 37 biler i gromklassen supercars på Lånkebanen. Under årets NAF World RX of Norway bryter arrangørene en ny historisk grense med hele 46 startende.

 

– Aldri tidligere har så mange biler startet i en VM-runde. Tidligere rekord var 41. Dette er en voldsom økning, sier Kjetil Skaufel, daglig leder i NAF World RX of Norway.

 

Vanligvis opererer de internasjonale arrangørene med en grense med 40 biler i supercars. Det holder på å bli tynneste laget.

– Ingen har noen gang trodd at vi ville få 46 biler til start i VM/EM i supercars. Dette viser bare hvor stor interesse det er for rallycross, sier Skaufel

 

I tillegg til 46 biler i supercars er interessen også stor i klassene RX lite og touringcars.

– Medregnet den norske supportklassen stiller 95 biler på startstreken 21.-23. august på Lånkebanen.

 

Tredje EM-runde

 

Årsaken til rekorddeltagelsen er todelt.

– I svenske Höljes fikk ikke EM-førerne delta, mens Hell arrangerer også årets tredje EM-runde. Det medfører økt pågang hos oss. I tillegg er interessen for rallycross ekstra stor både i Norge og Sverige, sier han.

 

Måler opp depotet

 

Noen ekstra utfordringer blir det for NAF Motorsport Trøndelag, som arrangerer VM-runden.

– Vi har begrenset areal til depot, men vi har et team som nå måler opp depotet med metermål på hjul slik at alle biler får plass, sier Skaufel

 

VM-sjefen mener likevel at deltagerrekorden overskygger problemene det skaper.

– Dette er et hyggelig problem. Blant annet er det svært gøy at Ole Håbjørg fra Trondheim får kjøre på hjemmebane. Det kommer til å bli en fantastisk motorsportshelg med mange dyktige førere og gromme biler.

 

I tillegg til de norske profilene Andreas Bakkerud og Petter Solberg, stiller blant andre Mathias Ekstrøm, Timmy Hansen og fjorårsvinner Reinis Nitiss og Johan Kristoffersson på Lånkebanen.