Rekordkalas for Solbergs teamkompis

Fire strake seire i rallycross-VM har ingen andre maktet før Petter Solbergs teamkollega slo til på nytt i franske Lohéac søndag. Svenske Johan Kristoffersson tok et stort steg nærmere VM-tittelen da han satte kloen i enda et seierstrofé denne sesongen.

 

PSRX Volkswagen Sweden-føreren opprettholdt sin sensasjonelle ferd da han sørget for teamets sjette seier på ni løp hittil denne sesongen. 28-åringen seiret foran nidobbelt rallyverdensmester Sebastien Loeb, mens treer ble svenske Mattias Ekström.

 

Petter Solberg kjørte en fantastisk semifinale og sørget for dobbeltseier til PSRX Volkswagen Sweden-teamet, men i finalen ble han satt sjakkmatt av en punktering allerede på første runde. Østfoldingen måtte ta til takke med femteplass i løpet, men han bidro godt til at teamet økte forspranget i teammesterskapet.

 

– Jeg er godt fornøyd med at teamet har tatt et stort steg i riktig retning på vått underlag. At mitt resultat ikke ble det beste, får jeg heller leve med til neste VM-runde om to uker. Vårt største mål denne sesongen er å vinne teammesterskapet, og dit er vi på god vei, sa Petter Solberg.

 

Det Solberg-eide teamet har dominert VM etter sesongens første tre løp, og nå leder Solberg og Kristoffersson teammesterskapet med behagelige 112 poeng; det tilsvarer to VM-runder med maksimalt antall teampoeng når tre løp gjenstår.

 

Tidligere hadde Solberg selv og regjerende verdensmester Mattias Ekström rekorden med tre seirer på rad. Nå står Kristoffersson alene på topp med fire. Totalt i sesongen har Arvika-mannen vunnet fem løp. Det har kun Petter Solberg greid før ham (2014). I tillegg var plasseringen på seierspallen svenskens åttende på rad, som også er rekord.

 

– Det er helt fantastisk. Jeg tenker ikke på slikt underveis i løp, der jeg er fokusert kun på hver sving og hver runde. Men etter finalen ble jeg minnet på det over radiokommunikasjonen, og da fikk jeg litt gåsehus. Likevel er det viktigste jeg tar med fra denne helgen flere poeng i potten både i team- og førermesterskapet, sier Johan Kristoffersson.

 

 

 

Neste VM-runde går i latviske Riga om to uker. Deretter følger tyske Buxtehude før avslutningen i sørafrikanske Cape Town midt i november.

 

Finaleresultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige 4.08.408s
2) Sébastien Loeb, Frankrike 4.11.989s
3) Mattias Ekström, Sverige 4.12.994s
4) Andreas Bakkerud, Norge 4.15.794s
5) Petter Solberg, Norge 4.47.098s
6) Timmy Hansen, Sverige DNF

Førermesterskapet:
1) Kristoffersson 241
2) Solberg 195
3) Ekström 180
4) Loeb 169
5) Hansen 155
6) Bakkerud 146

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 436
2 Team Peugeot-Hansen 324
3 EKS 266

 

 

Fotobyline: Colin McMaster, McKlein