Rekordmange med i på NM/NEZ-åpning

crosskart_vinnere.jpgDet ble dramatikk på Finnskogbanen i helgen da 60 crosskartførere fra fire nasjoner skulle slåss om poeng i første runde av både NM og NEZ-mesterskapet. Både KNA Solør Motorsport og værgudene sørget for at det ble en knallhelg.

Som vanlig var det en del tyvstarter i første løpet, men det var det ikke lett å lure seg unna da det var utplassert laser på alle posisjoner.

I 650-klassen stilte hele 26 førere til start og det ble kjørt både A, B og C finaler, dette har aldri skjedd før. I B-finalen sørget regjerende Norgesmester Alexander Wiik for årets første megakrasj da han prøvde å kjøre seg opp blant de to beste og en A finaleplass. Han kjørte på karten foran, havnet sidelengs i sandfella og rullet 5 ganger i høy hastighet. Alexander ble faktisk så groggy at han måtte kjøres til sykehus for sjekk.

I A finalen stilte overraskende Espen Bø i pole med Thomas Lohne og Pål Smørsten ved sin side. Pål var raskest ut med Thomas bak og deretter Yngve Strand som opp fra andre rekke. Thomas presset Pål voldsomt og smatt forbi allerede etter to runder da Pål gjorde en liten feil. Deretter gjorde Yngve Strand det samme.
Thomas dro litt i fra inn til seier med Yngve på andre og Pål på tredje.

I 250 klassen var rutinerte Daniel Sundsten i en klasse for seg og dro i fra alt og alle etter at han tok starten i A-finalen fra pole. Mer spennende ble det mellom klassedebutant Ludvik Einarsen og en annen rutinert fører fra Sverige, nemlig Jens Eriksson. De byttet plassering 2 ganger under finalen men Ludvik trakk det lengste strået og kunne kjøre inn til en flott andreplass foran Jens.

I 125 klassen var det kun klassedebutant Marius Vardeberg som sørget for at det ikke ble helsvensk på pallen. Her vant nesten som ventet Kim Andersson foran Dennis Thoren.

Neste NM runde går av stabelen på Gol 20. juni.

Billedtekst: Thomas Lohne fra NAF Asker Bærum hadde god grunn til å holde