Rett fra Sokndal til Junior VM

M_Aasen_sokndal
På lørdag kjørte Marius Aasen og Marlene Engan inn til klasseseier og en sterk andreplass totalt i asfaltløpet, Rally Sokndal. De ble kun slått av Svein Frustøl i en WRC-bil, og fikk god trening før Rally Tyskland som starter allerede til torsdag. – Veiene i Sokndal var veldig fine og det var moro å kjøre på asfalt igjen med rallybil, sier Marius Aasen.

 

Rally Sokndal er et av få løp som har asfalt som underlag i Norge. Det var derfor med stor glede at Aasen og hans team tok seg turen til Vestlandet for å dra utnytte av litt asfalttrening før deres debut på asfalt i Junior VM førstkommende helg.

 

– Vi har aldri kjørt dette løpet før, men jeg hadde hørt at det skulle være veldig kule veier. Det sto til forventningene og ga oss mange gode mil før Rally Tyskland, forteller Aasen.

 

Mye nytt for duoen

– Vi testet vår Ford Fiesta R2 på asfalt for første gang på shakedown fredag kveld i Sokndal, og Marlene og jeg hadde aldri sittet i samme bil før når underlaget var asfalt. Vi fikk fort ting til å fungere, og vi kjørte egentlig vårt eget løp på lørdag da det var viktig for oss å få mest mulig mil i kroppen, og ikke konsentrere oss om tidene til de andre, forteller Aasen som gjerne kommer tilbake til Rally Sokndal neste år.

 

Junior WRC i Rally Tyskland neste

Allerede i dag er duoen på plass i Trier hvor Rally Tyskland har sin base. Det er tett program frem mot torsdag 22. august hvor den offisielle starten finner sted ved en katedral i byen Cologne. Denne gangen skal juniorene kjøre alle etappene i løpet, bortsett fra den siste som går to ganger på søndag.

 

– I morgen begynner gjennomkjøringen for oss til løpet og vi gleder oss veldig. Rally Sokndal ga oss en god følelse, men taktikken for Rally Tyskland blir å senke erfaring for videre år. Selvfølgelig vil vi være med å kjempe om gode tider, men vi må tenke langsiktig, og derfor ikke pushe noen grenser, avslutter 21-åringen