Retter blikket fremover

Rally Portugal 2013
Andreas Mikkelsen har ristet av seg debutantnervene og ser frem til å kjøre VM-runden i Argentina, som blir hans andre løp i en Polo R WRC for Volkswagen Motorsport.

 

Det er ikke til å legge skjul på at 23-åringen var spent før debutløpet i Rally Portugal. Men sammen med kartleser Mikko Markkula kjørte han inn til en respektabel sjetteplass, og nå kan han rette blikket fremover.

– Jeg er fornøyd med resultatet i mitt første løp for Volkswagen Motorsport, men tiden er nå inne for å se fremover og rette søkelyset på det vi kan forbedre, sier Mikkelsen.

Han gleder seg til gjensynet med Argentina, og stresser ikke med å levere resultater helt i toppen.

– Jeg er ikke bekymret for hvor vi havner resultatmessig. De gode resultatene vil komme før eller senere, det er jeg sikker på. Nå handler mye om å få mest mulig erfaring i den nye bilen. Jeg kommer til Argentina full av selvtillit, i og med at jeg kjørte bra der i fjor. Da opplevde jeg en jevn duell mot Sebastien Ogier, før jeg måtte bryte like før mål. Bortsett fra det, så har jeg gode minner fra Rally Argentina, og jeg gleder meg til å kjøre mitt andre løp i en Volkswagen Polo R WRC, slår han fast.

Nordmannen er takknemlig for å være en del av Volkswagen Motorsport. VM-teamet har virkelig fått en knallstart på sesongen, og det er teamkollega Ogier som har festet grepet om VM-tittelen etter at han har skaffet seg en solid ledelse i sammendraget. Det er teamsjef Jost Capito selvsagt fornøyd med.

– Sesongen har vært perfekt for Volkswagen så langt. Bilen, førerne, mekanikerne og hele teamet har fått ut maksimalt. Nå møter vi en ny utfordring i form av Rally Argentina. Men vi må ikke glemme at Polo R WRC er en helt ny bil, som vil gjeste Argentina for første gang. Til tross for den suksessfylte åpningen av sesongen, reiser vi til Sør-Amerika med is i magen, sier Capito.