Retter blikket mot Polen

Andreas Mikkelsen (NOR) WRC Rally Italia Sardegna 2016

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger leverte en veldig god prestasjon i Rally Sardinia, men en stein ødela for verdifulle VM-poeng.

– Nå konsentrerer jeg meg om Rally Polen. Der skal jeg slåss om seieren, sier han offensivt.

 

26-åringen kjempet om tredjeplassen da en stor stein la mulighetene til en pallplass bokstavelig talt i grus. Steinen ødela det meste i forstillingen på bilen, og den norske Volkswagen Motorsport-føreren var tvunget til å bryte. Han stilte til start igjen søndag, men var helt ute av kampen om VM-poeng. Andreas hadde riktignok muligheten til å sikre seg bonuspoeng om han kom inn blant de tre beste på den avsluttende power stage-etappen, men da hadde han allerede VM-runden i Polen i tankene og tok et taktisk valg om ikke kjøre for bonuspoeng i VM-sammendraget.

– Reglene er slik at startrekkefølgen følger stillingen i VM. På grusløp er det ingen fordel å starte tidlig. Jeg visste at Dani Sordi ville passere meg med ett poeng i VM-sammendraget om jeg ikke tok poeng på den siste etappen, og for meg var det taktikk å ikke kjøre for poeng. Nå starter jeg som nummer tre – i stedet for nummer to – på veien i Polen, sier Andreas, som lå på andreplass i VM før Rally Sardinia. Og nettopp det at han var bil nummer to på veien gjorde oppgaven i årets sjette VM-runde vanskelig.

– Jeg vil si at prestasjonen i helga har vært veldig bra. Vi har kjørt fort og gjort jobben vår. Men uflaks ødelegger for oss, og det får vi ikke gjort noe med. Det har likevel ikke gjort noe med selvtilliten vår. Anders og jeg reiser til Polen med mål om å kjempe om seieren. Og som bil nummer tre på veien, har jeg en litt bedre startposisjon enn hva jeg hadde på Sardinia – uten at det har så veldig mye å si, forteller han.

Sammen med sin kartleser Anders Jæger skal han ha en test før neste VM-runde, som arrangeres første helga i juli.

– Vi kommer til å stille godt forberedt. Jeg har kommet på andreplass i Polen de to siste årene, og det er bare å kline til. Dette er ett av mine favorittløp, og jeg vet at mulighetene er gode for å vinne, sier han offensivt.

 

VM-stillingen (6 av 14 løp)

  1. Sebastien Ogier 132 poeng
  2. Dani Sordo 68
  3. ANDREAS MIKKELSEN 67
  4. Mads Østberg 58
  5. Hayden Paddon 57
  6. Jari-Matti Latvala 56
  7. Theirry Neuville 48
  8. Ott Tänak 34
  9. Kris Meeke 26
  10. Eric Camilli 22