Revansjesugen Andreas Mikkelsen


Rally Argentina 2015
Under fjorårets VM-runde i Sverige hadde Andreas Mikkelsen seieren i sin hule hånd helt til siste etappe. Derfor var tredjeplassen en nedtur som han i år ønsker å revansjere.

 

Dessverre blir årets utgave av Rally Sverige noe amputert på grunn av mildværet som har herjet de siste dagene. Dette har ført til at telen i bakken og den fine issålen er forsvunnet mange steder. Det betyr at flere etapper strykes. Det er spådd bra med minusgrader nærmere helga, og arrangøren er optimistisk med tanke på at det skal være mulig å gjennomføre VM-runden til tross for at noen etapper blir kansellert.

– Veldig trist at etapper strykes, men jeg har full forståelse for arrangørens beslutning. Været får vi ikke gjort noe med, så jeg bruker ikke energi på dette, sier Andreas Mikkelsen.

Rally Sverige ble i fjor en dramatisk affære for Norges fremste rallyfører. Han ledet gjennom store deler av løpet. Før den siste fartsetappen hadde han tre sekunders margin på teamkamerat Sebastien Ogier. Den norske Volkswagen Motorsport-føreren ga alt for å hente hjem sin første seier i en VM-runde, men mistet førsteplassen da han kjørte ut og måtte få hjelp av tilskuere til å få bilen på veien igjen.

– Jeg var nærme å vinne i VM for første gang. Det var en stor nedtur da vi havnet i brøytekanten og mistet seieren. Dette har jeg lagt bak meg nå, selv om jeg er veldig revansjesugen. Jeg har mange gode minner fra Sverige, hvor jeg var på pallen for første gang i VM-sammenheng. I tillegg er jo dette hjemmebane for meg, hvor deler av fredagens etapper går på norsk side av grensen. Synd at de to publikumsetappene på Kirkenær er avlyst, men jeg håper at mange av de som hadde tenkt seg dit tar en tur ut på etappene i skogen i stedet, forteller Andreas Mikkelsen, som fikk en meget god start på sesongen med andreplass i VM-åpningen i Monte Carlo. Dette var også hans første løp sammen med Anders Jæger som kartleser. Det var knyttet stor spenning til hvordan Anders ville løse den vanskelige oppgaven det er å bli kastet rett ut i det i Rally Monte Carlo.

– Jobben Anders gjorde i Monte Carlo var ekstremt god. Dette er det vanskeligste løpet det går an å debutere i. Men han tok det på strak arm, og løste oppgaven helt perfekt. Sånn sett er Sverige et mye enklere løp for han som kartleser, sier Andreas, som sammen med sin nye makker har testet på snø, og han vet at dette vil fungere.

Med familie, venner og tusenvis av nordmenn ute i skogen på etappene, er det ikke fritt for at det kribler litt ekstra i kroppen til de norske guttene.

– Å kjøre på snø og is er utrolig morsomt. Selv om dette er sesongens andre VM-runde, så ser jeg på det som årets høydepunkt. I fjor hadde jeg en utrolig duell med Sebastien Ogier, og han kommer sikkert til å by opp til en ny fight i år. Det sier ikke jeg nei til. For meg har det alltid vært en drøm å vinne i Sverige. Jeg kjører ikke for å fullføre, jeg kjører for en pallplassering – og selvsagt kommer jeg til å gjøre det som står i min makt for å vinne for første gang i Rally Sverige, understreker han.

Som vanlig har han sammen med kartleseren forberedt seg godt til løpet, og vet hva som venter dem.

– Jeg føler vi har gjort det vi kan for å prestere best mulig. Dette kommer til å bli helt rått, og jeg gleder meg til å se alle de norske flaggene i skogen, sier 26-åringen.

 

 

VM stillingen (1 av 14 løp)

  1. Sebastien OGIER, VW, Frankrike 28p
  2. Andreas MIKKELSEN, VW, Norge 19p
  3. Thierry NEUVILLE, Hyundai, Belgia 15p
  4. Mads ØSTBERG, Ford, Norge 12p
  5. Stephane LEFEBVRE, Citroën, Frankrike 10p
  6. Dani SORDO, Hyundai, Spania 10p
  7. Ott TANAK, Ford, Estland 6p
  8. Elfyn EVANS, Ford, GB 4p
  9. Esapekka LAPPI, Skode, Finland 2p