Revansjesugen Grøndal vil på pallen

grondal_09_460.jpgEtter en heller uheldig NM-sesong i fjor, er det en revansjesugen Anders Grøndal som stiller i Sigdalsrally på lørdag. Han vil på seierspallen.

Anders Grøndal (25 ), NMK Drammen og Veronica Engan (25), NAF Asker & Bærum stiller til start i årets første NM runde i rally Sigdalsrally førstkommende lørdag i sin velkjente Subaru Impreza WRC S10.

I fjor var også Sigdalsrally første NM runde, men da kom Anders nesten rett fra operasjonsbordet. I etterpåklokskapens tegn burde han kanskje aldri kjørt. Etter en god første fartsetappe med andre tid bar det rett til skogs på den neste prøven og det ble brutt løp. Det er derfor en svært revansjesugen Anders som stiller til start på lørdag. Sigdalsrally er også det løpet som er nærmest hjembyen Drammen og blir derfor nesten hjemmebane. Men Anders tror ikke det gir noen sportslige fordeler da alle de skarpeste konkurrentene også kjører løpet hvert år.

Det blir også en spennende debut med ny kartleser. Veronica og Anders har ikke fått kjørt et eneste løp sammen og knappest fått trent sammen. Dette på grunn av tekniske uhell på trening og med reservebilen i Romjulsrally. Vi får ta revansje i Sigdal, sier duoen.

-Hardeste konkurrent blir som vanlig Mads Østberg. Han kommer i en tre år nyere og raskere bil, en Subaru Impreza WRC 12b, så vi forventer ikke å kunne holde samme tempo med vår bil. Men i rally kan alt skje så det er bare å gi full gass, sier Anders Grøndal.

-Det er også flere harde konkurrenter. Det blir spennende å se hva Eivind Brynildsen får til med sin Skoda S2000-bil. Andreas Mikkelsen kjører alltid fort i sin Subaru Impreza N 16. Den er nybygget til årets sesong. Han vant NM i gruppe N fjor. En annen utfordrer er den tidligere juniorverdensmesteren og totalvinner av Sigdalsrally 2009 Per-Gunnar Andersson. En kar som alltid kjører fort og har banket WRC biler i det Svenske mesterskapet, sier Grøndal videre i en pressemelding.