Revansjesugen Veiby

O_C_Veiby_15_aug
Ole Christian Veiby har lagt skuffelsen og motorhavariet under EM-runden på hjemmebane bak seg, og er svært revansjesugen før helgens EM-runde i rallycross i Spania.

EM-runden i Norge gikk bokstavelig talt til Hell for Ole Christian Veiby (19). Kongsvinger-gutten, som kjemper om EM-medalje i rallycross, måtte bryte i den andre omgangen med motorhavari da rallycross-sirkuset var i Hell i Nord-Trøndelag i august.

– Det var selvsagt en stor skuffelse, og ekstra bittert at det skjedde på hjemmebane. Men nå har jeg ny motor, og er veldig lysten på å revansjere meg i helgen, sier unggutten, som kjører for Volkswagen Team Sweden.

Han gleder seg til å sette beina på spansk jord for å konkurrere igjen. Han har ikke sittet i rallycrossbilen siden motoren takket for seg i forrige løp. Derfor skal det bli godt å få gjennomført en test før løpet.

– Vi kommer til å ha en test på en bane ikke så langt fra Barcelona. Det tror jeg blir veldig verdifullt for meg. Jeg har ikke fått testet så mye utenfor konkurranse i år, men til helgen vil jeg stille godt forberedt. Med noen runder i bilen i forkant, vil jeg bli vant med beistet av en bilen igjen, sier han om sin Volkswagen Polo RX Supercar med rundt 600 hestekrefter.

Han har denne sesongen vist at han holder et høyt tempo og kan kjempe jevnt med de aller beste. EM-rundene i rallycross arrangeres sammen med fem av VM-rundene, og EM- og VM-førerne kjører mot hverandre i kvalifiseringsheatene. Semfinalene og finalen kjører de imidlertid hver for seg. Etter at han måtte bryte forrige EM-runde, falt han ned til sjetteplass i sammendraget. Men det er ikke mer enn 13 poeng opp til tredjeplassen når to EM-runder gjenstår, og han er innstilt på å slå tilbake etter motorhavariet sist.

– Jeg trenger de poengene jeg kan få med meg for å holde liv i målet om å ta EM-medalje. Jeg skal kline til, og krysser fingrene for at jeg har marginene på min side denne gangen. Rallycross er en sport hvor utrolig mye kan skje, og du er avhengig av å ha litt flaks for å gå helt til topps, sier han.

Sammenlagt i Supercar ERX etter tre løp:

  1. Tommy Rustad, VW Polo, 83 poeng
  2. Jérôme Grosset-Janin, Peugeot 208, 77 poeng
  3. Joni-Pekka Rajala, Saab 93, 53 poeng
  4. Jean-Baptiste Dubourg, Citroën C4, 49 poeng
  5. Frode Holte, Hyundai i20, 45 poeng
  6. OLE CHRISTIAN VEIBY, Volkswagen Polo, 40 poeng
  7. Fabien Pailler, Peugeot 208, 30 poeng
  8. Oliver O’Donovan, Ford Fiesta, 27 poeng
  9. Jonathan Pailler, Peugeot 208, 25 poeng
  10. Janis Baumanis, Peugeot 208, 23

 

 

Følg løpet på TV

Viasat Sport, søndag kl 14.00 (live)