Revansjusugen Isachsen

2×8q2244-2.jpgUnder helgens EM-runde i rallycross på Lånke ble den regjerende Europamesteren Sverre Isachsen slått av unggutten Mats Lysen. Nå vil 40-åringen ha revansje i Höljes til helgen.

– Mats kjørte kjempebra på Lånke, men i Sverige er det min tur. Tommelen, som jeg brakk i forrige måned, blir bedre for hver dag og bilen fungerer perfekt igjen, sier Sverre Isachsen.

Ford-føreren slet ikke bare med en brukket tommel, men også med tekniske problemer i innledningen på årets sesong. Men under EM-runden på hjemmebane fungerte bilen som den skulle, og da er det ikke mange som klarer å gjøre noe med fargeklatten fra Hokksund. I fjor vant Isachsen i Höljes, til tross for kraftig lungebetennelse, og i år går han for seier igjen.

– Banen i Höljes er nok litt bedre for tommelen min enn banen i Lånke, så det er en fordel. Ellers liker jeg banen i Höljes veldig godt, og selv om høydepunktet for oss nordmenn var å kjøre i Norge, så er det ingen tvil om at runden i Höljes også er et høydepunkt.

Nesten 30 000 tilskuere er ventet til den svenske EM-runden, som har blitt like mye en festival som billøp de siste årene. Den lille bygda rett på andre siden av grensen for Trysil mangedobler befolkningen denne helgen når verdens beste rallycrossførere kommer på besøk.

Etter en travel tid i forkant av EM-runden i Trøndelag, har Sverre Isachsen tatt noen fridager med familien før den svenske EM-runden. I dag var det Nidarosdomen i Trondheim som fikk besøk, og i morgen er det Røros, før hele teamet ankommer Höljes onsdag kveld.

Kjøringen på Höljes starter som vanlig lørdag med fri trening, kvalifisering og den første omgangen. Så er det klart for andre og tredje omgang på søndag, og finalene som starter klokken 15.00. Løpet kan sees på NRK1 søndag klokken 23.35 og på Viasat Motor neste torsdag klokken 20.00.