Roar Lindland fortsetter med storsatsing

Racerfører Roar Lindland skal også i år kjøre både Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup France, og dermed skal lyngdølen kjøre til sammen 22 løp på noen av verdens mest kjente racerbaner i løpet av 2017.

Roar Lindland fortsetter en av de største racingsatsingene av en nordmann noensinne nå som han er klar for to internasjonalt anerkjente Porsche-mesterskap også i 2017. Programmet blir likt som i fjor, og det vil si at 39-åringen skal kjøre Porsche Mobil 1 Supercup for det tyske teamet MRS, mens han fortsetter for Sébastien Loeb Racing i den franske Porsche Cup’en.

– Jeg er stolt og glad for at vi har landet en like stor satsing som i fjor. Jeg har fått fornyet tillitt av mine to team, og jeg er også veldig takknemmelig over at både Porsche og mine andre samarbeidspartnere ønsker å være med på denne satsingen. Sammen skal vi sørge for at dette blir en meget god sesong, sier Roar Lindland.

Målet er topp ti

Lindland er en av få nordmenn som satser på racing i utlandet, og han kan fra tidligere se tilbake på gode resultater som blant annet en sammenlagtseier i Porsche GT Cup i Skandinavia. I fjor kjørte han for første gang en full sesong i Porsche Supercup, som går for å være den mest prestisjefylte merkescupen i verden. Sammenlagt ble Lindland nummer 14 etter å ha plukket poeng i åtte av de ti løpene med flere topp-ti plasseringer. I den franske Porsche Cup’en kjørte Lindland inn til en tredjeplass i kategori B, og i år er målet å gjøre det enda bedre.

– Målet er å være jevnt blant topp ti i Porsche Supercup. Det blir tøft for nivået er svært høyt i toppen, men hvis jeg forsetter med min progresjon fra i fjor så er det mulig. Og i Frankrike håper jeg å vinne B-kategorien.

Ny bil i Supercup

I årets Porsche Supercup skal det kjøres med en helt ny Porsche 911 GT3 Cup, som har litt mer effekt og aerodynamikk enn tidligere. I Supercupen blir det også to nordmenn til start, ettersom også Dennis Olsen skal kjøre dette mesterskapet. Alle løpene skal etter planen bli sendt direkte på både Eurosport og Viasat Motor.

– Jeg gleder meg til å kjøre den nye bilen, og selv om vi fortsetter med den forrige modellen i Frankrike tror jeg ikke overgangen kommer til å bli så stor. Jeg gleder meg også til å jobbe med mine nye teamkamerater i MRS, Zaid Ashkanani fra Kuwait og Mikke Overgaard Pedersen fra Danmark.

Alle løpene i Porsche Supercup går som forløp til Formel 1 i Europa, samt i Mexico i oktober.

Langt samarbeid med Loeb
Roar Lindland har jobbet lenge og tett med den nidoble verdensmesteren i rally, Sébastien Loeb, og gleder seg til nok en sesong i teamet til den franske legenden.

– Jeg kjenner teamet til Sébastien veldig godt, og vi jobber svært godt sammen. Nå har jeg etter hvert mange sesonger i det franske mesterskapet bak meg også, så jeg kjenner banene godt. Et av årets høydepunkt er at vi skal kjøre forløp til 24-timersløpet på Le Mans foran 250 000 tilskuere på den kjente banen.

Sesongstarten for Roar Lindland blir i det franske mesterskapet på Spa-banen den 5. mai, mens sesongen i Porsche Mobil 1 Supercup starter i Barcelona den 14. mai.