Roar Lindland kjører virtuelt

Koronaviruset har satt en foreløpig stopper for alle billøp. Men det stopper ikke Roar Lindland, som allerede er i gang med sesongen – hjemme fra Lyngdal! I dag kjører han på en virtuell utgave av Silverstone.

Roar Lindland fortsetter som tidligere i Porsche Supercup også denne sesongen, men de første tre løpene er så langt utsatt på grunn av koronaviruset. Derfor har Porsche lansert «Virtual Porsche Mobil 1 Supercup», hvor deltakerne kjører mot hverandre virtuelt fra sine egne hjem.

-Dette er et flott tiltak både for førere og fans. Det er jo ikke helt likt som å kjøre i virkeligheten, men simulatorene man nå kan ha hjemme har blitt utrolig bra. Dessuten er nøyaktigheten på baner og biler veldig virkelighetsnært, forklarer Roar Lindland.

Lindland, som er ny i esport, fikk installert en simulator hjemme hos seg i Lyngdal, og fikk designet en Porsche på plattformen iRacing, som er helt lik som den han kjører i virkeligheten. Så var det bare å starte treningen før det første løpet som ble kjørt på en virtuell utgave av banen i Barcelona forrige helg.

-Mange av de faste førerne fra Supercupen var med, i tillegg til noen inviterte. For meg var dette veldig nytt, men morsomt. Og det er også lærerikt og nyttig trening nå som vi ikke kan kjøre på ordentlig.

Det ble en krasj i det første løpet for Roar Lindland, mens det ble 15. plass totalt i det andre løpet. Larry Ten Vorde og Ayhancan Guven vant de to første løpene.

Det neste virtuelle løpet kjøres på Silverstone i dag, og kan sees på Youtube. Den første helgen i juli håper Roar at sesongen er i gang på ordentlig på Red Bull Ring i Østerrike.

-Jeg kommer til å øve mye fremover for å bli bedre i simracing og holde kjøretreningen varm. Men det aller viktigste vi kan gjøre om dagen er selvsagt å følge alle retningslinjer fra myndighetene, slik at vi klarer å bremse smittespredningen, avslutter Roar Lindland.