Roar Lindland til topps på Silverstone

Roar Lindland kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen under søndagens løp i Porsche Supercup på britiske Silverstone.

Roar Lindland har hatt en travel vårsesong i både Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia. På søndag kjørte han inn til en ny seier i ProAM-klassen på Silverstone, og nå ligger han kun seks poeng bak sammenlagtleder Nicolas Misslin.

-Det var en deilig følelse å vinne på Silverstone. 350 000 billetter var solgt denne helgen, og det var en ubeskrivelig følelse å kjøre ut på startplata foran så mange tilskuere og med fem helikoptre hengende over startfeltet, forteller Roar Lindland, som også hadde bursdag i helgen.

Starten gikk imidlertid ikke så bra da han ble truffet av en konkurrent – akkurat slik han ble i Østerrike forrige helg.

-Der og da trodde jeg løpet var over, men heldigvis kunne jeg fortsette. Styringen var imidlertid ødelagt, det var masse vibrasjoner i bilen og bilen var absolutt ikke lett å kjøre. Men jeg klarte å fullføre, og kunne attpåtil kjøre inn til seier i ProAm-klassen og en 19. plass totalt.

Roar Lindland startet sesongen i Porsche Supercup med å vinne ProAm-klassen i de to første løpene i Barcelona og Monaco, men ble påkjørt i Østerrike med brutt løp som resultat. Dermed ligger han på en andreplass i mesterskapet, men er kun seks poeng bak sammenlagtlederen.

Neste løp i Porsche Supercup er på tyske Hockenheim om to uker.

Suksess også i Sverige
Lindland har også gjort sine saker bra i Carrera Cup Scandinavia denne sesongen. I de to siste løpene på Anderstorp kjørte nordmannen inn til to fjerdeplasser, og sammenlagt ligger han på en tredjeplass i mesterskapet.

-Selv om jeg først og fremst satser på Supercupen, er det moro at det har gått såpass bra i Skandinavia også. Jeg er usikker på om jeg får kjørt alle løpene i mesterskapet. Jeg må vurdere det etter hvert, forklarer Porsche-føreren.