Robin Hatling Hansen årets vinner av Bilcross Jr. Challenge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Kjell Erik Dahl

At målet er å vinne er en selvfølge når man blir tatt ut til å delta i Bilcross Jr. Challenge finalen og den skulle stå tidlig opp den som skulle slå Robin Hatling Hansen fra NMK Steinkjer 2. pinsedag. Spent og forventningsfull startet 17 åringen reisen fra Steinkjer kl.04.00 for å rekke til Gardermoen Motorpark før finalen startet.

Vi tipper reisen hjem på kvelden var mye lettere. For Robin nådde målet sitt og kan nå glede seg til å kjøre en knallrød, flott boble på NMK’s  Juniorlandsfinale 26. juli arrangert av NMK Nore og Uvdal.

De åtte utøverne startet finaledagen med kjøring av både for- og bakhjultrekkede biler. Robin hadde såvidt prøvd bakhjulstrekker før han kom til denne dagen, mens han var noe mer kjent med forhjulstrekker. Juryen merket veldig god progresjon i kjøringen hans og med forhjultrekker var han meget rask.

Det er en utrolig tøff fysisk test de skal gjennom også denne dagen og NBFs talentrener Fredrik Brenna Lund sparte ikke på kruttet i år heller. Dette var nok det hardeste mange av disse finalistene noen gang hadde opplevd der de ble pushet langt over det de trodde selv var sin grense. Simon Calander var den beste på denne testen og vant dermed en ekstrapremie fra TV-media på 2500 kroner, en premie han får under forutsetning av at han deltar i Juniorlandsfinalen.

Tidligere finaler har det blitt kjørt både Formel-K og Crosskart, men i år fikk utøverne en ny utfordring. Malin Blad og Johan Lindstrøm stilte hver sin Shortcar 600 til disposisjon. Shortcar 600 har noe mindre hestekrefter enn Shortcar 1000, men det positive med disse er at de stiller høyere krav til sjåføren. Du kan ikke kline bilen gjennom svingen på samme måte som tidligere, det er de som er flinke til å lese banen og utnytte kjøreegenskapene som  gjør det best i denne klassen. Shortcar mener Shortcar 600 blir en spennende klasse som  vil avle frem de beste talentene i Norsk Motorsport . “Robin imponenerte stort i Shortcar”, sa juryformann Henning Isdal  – “han satte seg inn og gjorde bilen til sin egen og kjørte deretter”.

Nå venter trening på Fuglehaugen Motorsenter på Gol før Robin stiller med startnummer 100 i NMK’s Juniorlandsfinale.

Finalen ble strålende gjennomført av NMK Gardermoen en varm og solrik dag og vi ønsker å takke NMK Gardermoen, Gundersen Motorsport, AVON dekkservice, Roar og Sondre Evjen og TV-media for at vi nok en gang kunne arrangere Bilcross Jr. Challenge, den syvende i rekken.

De som deltok i årets finale var:

Marius Bermingrud, KNA Eiker
Martin Furuseth, NMK Aurskog-Høland
Marius Karlstad, NMK Gardermoen
Robin Hatling Hansen, NMK Steinkjer
Petter Hoff Hansen, NMK Gardermoen
Simon Carlander, NMK Hamar
Henrik Brunes, NMK Hamar
Lisa Marie Bynes, NMK Konsmo