Røkland får støtte fra Peugeot

S_Rokland_Barth_15
Sammen med Svenske Patrik Barth (23) er Team Norway-føreren Steve Røkland (23)  klar for en ny sesong. Med støtte fra Peugeot Sport i Frankrike skal de gjøre det som må til for å vinne årets hovedmål som er Junior-EM.

 

Gledelig nytt for året er at Røkland får støtte fra Peugeotfabrikken i Frankrike, han vil fremdeles være en privatfører og som tidligere skal teamet selv drifte Deres Peugeot 208 R2. Med Røklands gode resultater i fjorårets EM samt god media dekning har den lokale Peugeot forhandleren Kongsvinger Bilsenter AS og markedsavdelingen hos den Norske Peugeot importøren Bertel O Steen klart å påvirke fabrikken til å gi noe økonomisk bistand, noe som kommer meget godt med.

 

Jeg er meget takknemlig for den jobben som har blitt gjort for å få til dette, rally er ingen billig sport og en Internasjonal satsing koster mye penger, i disse tider hvor den Norske valutaen står seg litt dårlig mot de utenlandske vil ting bli opp mot 20 prosent dyrere for oss den kommende sesongen, derfor er det å skaffe nok midler blitt en større utfordring enn tidligere, sier Røkland.

Han forteller også at han har flere møter igjen før budsjettet endelig kan sies å være på plass.

– Ja, alt er ikke på plass ennå, jeg venter svar fra noen sponsorer nå i begynnelsen på januar og det er forholdsvis avgjørende for om jeg skal kjøre alle seks rundene i ERC eller om antallet starter blir noe redusert, jeg skal også kjøre de av NM rundene som ikke kolliderer med ERC, sier han.

 

Hovedmålet for sesongen 2016 er utvilsomt å bli mester i klassen for juniorer, også kalt ERC junior.

Mesterskapet kjøres over seks meget utfordrende løp i Latvia, Irland, Portugal, Belgia, Estland og Tsjekkia, av disse løpene er det poeng fra fire løp som teller, i fjor kjørte han fem av disse fantastiske løpene, i to tilfeller var han på pallen, neste år er målsetningen å være på pallen i minst fire løp og helst vinne et par av de, et mål som absolutt er oppnåelig.

 

– Min beste plassering i ERC junior i fjor var andreplassen i løpet i Latvia, dette hadde jeg kjørt tidligere og det er jo ingen hemmelighet at erfaring fra løpene lønner seg, jeg har nå kjørt alle løpene tidligere bortsett fra det i Belgia og ser fram til å ta utfordringene fatt en gang til, jeg må si jeg gleder meg spesielt til løpet på Azorene, det var en fantastisk opplevelse å stå på pallen der også sier Steve.

 

Gledelig er det også at Svenske Patrik Barth fortsetter som kartleser, den erfarne Torsby gutten kom inn i teamet som et friskt pust etter at Engelske James Aldridge måtte melde avbud på grunn av endrede forutsetninger hos sin arbeidsgiver M-Sport, Patrik var med under EM løpene i Estland og Tsjekkia samt den siste NM runden Rally Hedemarken hvor duoen vant klassen for tohjulstrekkere etter en forrykende kjøring, de ble også nummer tre på totallisten som nok en gang betyr at de beholder seeding i Norge og dermed får startnummer blant de første, samarbeidet har fungert så bra at de begge syntes det var en god ide å fortsette samarbeidet. NM starter nå til helgen med Rally Sigdal, der har de fått start nummer fem og målet er utvilsomt å vinne klassen for 2wd.

 

TV dekningen på ERC er helt fantastisk, alle løpene har over hele Europa meget god dekning på sportskanalen Eurosport med flere millioner seere, også her i Norge vises løpene hvor det i tillegg er Norske kommentarer.