Røkland har NM-gullet i lomma

Steve Røkland med kartleser Jørgen Eriksen avgjorde årets NM i klasse 2 med seieren i Rally Sørlandet i går. Løpet som hadde base i Mandal besto av 3 fartsetapper som skulle kjøres to ganger på til sammen nesten 8 mil med full gass, det var også kun en service midt på dagen.

Løpet var det første i årets mesterskap som gikk på grus, tidligere har det vært arrangert to løp på vinteren og et i Grimstad for 2 uker siden, men det var på asfalt.

 

Steve og Jørgen ledet årets Rally NM før Rally Sørland etter å ha vunnet de to første løpene i vinter, for to uker siden gikk de på et lite nederlag under NM runden Rally Grimstad, da med en andreplass.

– Ja det var litt stang ut på Grimstad, et dårlig dekkvalg er ikke å anbefale når man har konkurrenter som kjører fort, vi valgte rett og slett for harde dekk på morgenen og tapte mye tid på det samtidig som de andre kjørte veldig fort, vi mistet også bremsene på den siste etappen og skadet bakakslingen stygt da vi måtte en tur av veien som følge av dette,  løpet kunne like gjerne vært over der og da så jeg er allikevel ikke misfornøyd med at vi ble nummer to i Grimstad sier Steve.

 

De var derfor veldig bestemt på at det skulle gasses på de krevende grusveiene på Sørlandet denne helgen. Løpet ble jo litt amputert da det allerede før start var et forholdsvis lavt startfelt i klassen, men vinneren fra Grimstad og NM toer Ola Nore jr med kartleser Veronica Engan sto på startstreken klare for å gjøre sitt beste for å gjenta suksessen fra Grimstad, dessverre for spenningen i løpet måtte de bryte med tekniske problemer allerede på den første etappen og da ble fokuset endret til å fullføre løpet samt prøve å sette noen gode tider totalt, dette gjorde de med å være blant de raskeste med 2wd hele dagen, de var også raskeste ekvipasje med 2wd på den endelige resultatlisten med en 7.plass totalt blant alle startende, nok et imponerende resultat i en Peugeot 208R2.

– Det ble litt vanskelig å holde motivasjonen oppe når jeg visste at det var bare å fullføre løpet så var NM i boks, men jeg synes at jeg fikk veldig god flyt særlig etter service når veiene tørket opp litt mer og grepet i veien ble bedre. Jeg må få takke min kartleser Jørgen for en strålende innsats, mine mekanikere, samboeren min Vilde og sponsorene som gjør dette mulig, sier han.

 

Steve og Jørgen leder nå NM med 34 poeng, i og med at man maksimalt kan oppnå 33 poeng i et NM løp er det derfor ingen som kan ta de igjen i poengsammendraget så derfor kan de allerede nå titulere seg med Norgesmestere i rally 2020.

 

Steve vant sitt første NM gull i rally i 2011, etter det har det blitt seier i 2014, sølv i 2015, seier i 2016, seier i det britiske mesterskapet i 2018 før han nå igjen vinner sitt fjerde NM gull i rally. Jørgen for sin del ble Norgesmester for kartlesere i fjor, så han tar nå sitt andre NM gull i to forskjellige klasser

 

Poengstillingen i NM etter 4 av 5 løp:

Røkland/Eriksen       112p

Nore jr/Engan             78p

Storsveen/Storsveen 34p