Røkland med godt resultat i Sverige

S_Rokland_15_Okt
Steve Røkland reiste denne helgen med sin mekaniker Rune Kristiansen som co driver til Fagesta i Sverige hvor Fagesta MK arrangerte løpet Nattkröken, i hans Nissan Almera GTI event og utleiebil skulle han for første gang kjøre et løp uten noter, noe som gikk overraskende bra.

På første etappe var det veldig uvant å ikke ha noter mens det på den andre etappen begynte det å løsne men da de kom litt fort inn i et veidele og uten differensial på bilen snurret de, tidstapet her ble kanskje 12-13 sekunder,  på samme etappe ryker en festebrakett til gasspedalen noe som gjorde at hver gang Steve hadde vært av gasspedalen med foten måtte han lete den fram igjen før han kunne gi gass. Dette hindrer ikke dem så mye men litt gjør det. Inne på service ble dette problemet reparert.

 

På de siste etappene kjører de fort og trygt og setter en femtetid totalt på den siste etappen, de ender løpet på en godkjent 10 plass totalt, ikke dårlig med en helt standard Almera.

 

– Jeg er ganske fornøyd, dette var noe vi gjorde bare for moro skyld og jeg hadde ingen intensjoner foran løpet, det å kjøre uten noter var en ny men nyttig erfaring for meg og at det til slutt skulle gå så bra hadde jeg absolutt ikke ventet meg, må si jeg ble noe overrasket da jeg så at vi hadde kjørt inn til femtetid totalt på siste etappe og 10 plass totalt i løpet, dette med en helt original Almera som hverken har mye motoreffekt, tettsteget girkasse med differensial eller store bremser sier Kongsvinger gutten som til vanlig ratter en Peugeot 208 R2 i EM og NM.

 

Det er mulig å se innboard fra siste etappe her:  https://www.youtube.com/watch?v=1DLxo6BuflE