Røkland i tøff konkurranse

S_Rokland_14_FIA
Sist uke var rallyfører Steve Røkland fra NMK Gardermoen i Nederland for å delta i FIA Young Driver Excellence Academy i konkurranse med utøvere fra 17 andre unge talenter fra Europa. Steve kom seg til finalen i konkurransen og her kan du lese om hans opplevelser av konkurransen i Nederland.

Opplegget startet tirsdag kveld, hvor vi hadde briefing om hva som skulle skje utover resten av uken. Vi ble også satt i de forskjellige gruppene.

Onsdag startet tidlig med frokost 6:30, vi reiste så ut til Lelystad hvor alt skulle foregå. Vi ble her testet på styrke, tøyning, presentasjon og kjøring (Redde opp situasjoner). På kvelden hadde vi Bip test hvor jeg fikk resultat 14.9 og nest best bak Jordan King som kjører European Formula F3.

På torsdag var det igjen tidlig frokost, første aktivitet var en presentasjon fra Frank Senders som er treneren til KNAF, etter dette var det ”Team Dynamics”. Siste test for dagen var kjøring på bane med Subaru BRZ, først skulle vi vise at vi kunne kontrollere bilen på sladd, så brett som mulig og så fort som mulig. Avslutning for dagen ble gjort med ett Canal Cruise gjennom Amsterdam.

Fredagen startet litt roligere med Media trening sammen med Allard Kalff og Rick Winkelman, så en presentasjon fra Laila Spruijt som jobber for Anti-Doping i Nederland. Når dette var ferdig reiste vi ut til der banen lå igjen. Så ble vi opplyst om hvem de fem finale deltakerne skulle være, og de var:
– Jordan King (GBR)
– Joonas Lappalainen (FIN)
– Mikkel Jensen (DK)
– Beate Klipa (LVA)
– Steve Røkland (NOR)

I finalen ble vi testet på en rundetid, her brukte vi Subaru BRZ, banen bestod av mange skarpe svinger og mye kjøring på glatt bane. Jeg var raskest her.

Det siste som ble gjort er at vi hadde ett intervju med to fra KNAF og en fra FIA.

Jordan King vant til slutt, etter hva jeg har sett var det fortjent.

Positivt: Utrolig lærerikt, mye nytt, morsomt!

Negativt: For lite søvn og for lite mat.