Røkland i Wales Rally

Steve Røkland med kartleser Dai Roberts er en av fire Nordmenn som stiller til start i denne helgens VM runde i rally, løpet teller også i det britiske mesterskapet som skal avgjøres denne helgen.

 

Den Britiske VM runden er Steve sin andre start i VM, forrige gang var Rally Sweden i 2012, den gang gikk det ikke så bra.

– Nei det gjorde ikke det, allerede på dag en kom vi for fort inn på et hopp og rullet framlengs, når vi kom ut av bilen sto halve Kongsvinger der, det var ikke så kult sier Steve.

 

Dette løpet teller også i det Britiske mesterskapet, et mesterskap Steve for øvrig leder etter seieren på asfalt i Irland, nærmere bestemt Ulster Rally i området rundt Belfast, dette var også første gang Dai og Steve kjørte et løp sammen og Steve sin første internasjonale seier på asfalt. Han er den eneste føreren i mesterskapet som har vunnet både på grus og på asfalt i år.

– Dai er utrolig dyktig, han har masse erfaring, kunnskap og bekjentskaper. Ting fungerer meget bra med han i kartleserstolen forteller Steve, nå har vi en knallhard helg foran oss, jeg har ikke fått testet bilen siden vi har hatt en meget hektisk periode etter Rally Hedemarken, må nok en gang rette en stor takk til alle som sto på som helter for at dette skulle bli mulig sier han.

 

Løpet i Wales er fordelt over fire dager, arrangøren av det Britiske mesterskapet har gjort det slik at torsdag og fredag teller som ett løp og lørdag og søndag teller som finaleløpet, situasjonen er slik at Steve og Dai har muligheter til å avgjøre mesterskapet allerede på fredag men det prøver han ikke å tenke på.

– Nei nå skal jeg bare kjøre fornuftig og gjøre det jeg kan for å holde meg unna problemer og punkteringer, allikevel vil jeg jo prøve å vinne, vinner jeg første delen skal jeg sette opp et forrykende tempo de to siste dagene sier han.

 

Stillingen i mesterskapet ser slik ut før Rally GB Wales

  1. Steve Røkland 67p
  2. James Wiliams 48p
  3. William Creighton 37p
  4. James Wilson 27p
  5. Kevin Horgan 25p
  6. Josh McErlean 18p

Flere resultater og info finnes på www.msabrc.com