Røkland kjemper om plass i FIA Academy

S_Rokland_14_okt1
Førere  fra 17 Nord/Øst-Europeiske land vil neste uke konkurrere om en plass i  FIA Young Driver Excellence Academy  2015. Norsk kandidat er Steve Røkland (22).

Young Driver Excellence Academy er et fullt finansiert treningsprogram med intensiv undervisning fra motorsporteksperter. Akademiet har som mål å fremme prinsippene rundt sikkerhet, rettferdighet og ansvar, samtidig er målet å hjelpe og utvikle hver deltakers individuelle karriere.

Bare én deltager kan vinne konkurransen og gå direkte videre til FIA Academy, men en rekke joker plasser vil være tilgjengelig for andre utøvere som Instituttet anser verdig.

Denne uttagelsen arrangeres av det Nederlandske Bilsportforbundet KNAF for FIA. Blant deltagerne finner vi unge sjåfører med erfaring fra store mesterskap, inkludert Formel Renault, Europeisk Rallycross og Junior World Rally Championship. Her er altså Kongsvinger karen Steve Røkland (22) Norges representant.

 

Uttagelsen finner sted på ANWB Test og Treningssenter i Lelystad, Nederland den 28-31 oktober, for at så mange sjåfører som mulig fra hele regionen skal få delta er dette den andre kvalifiseringen som blir holdt i Europa. Den Sør-Vest Europeiske uttagelsen ble vunnet av Tim Novak fra Slovakia.

 

– Det ville vært meget positivt for meg å vinne denne konkurransen i og med at det er det Internasjonale bilsportforbundet som står bak, jeg har jobbet hardt med det fysiske i mange år nå sammen med Junior Team Norway som er elitegruppen i det Norske Bilsportforbundets talentutvikling, jeg vet at jeg er i meget god form, bilkjøring tror jeg også skal gå ganske greit selv om jeg vet at det kan bli hardt å komme videre, sier Steve med et smil.
Utøverne vil bli testet på kjøreferdigheter, fitness og ferdigheter knyttet til deres respektive motorsportkarriere. De vil også ta del i forelesninger og gruppearbeid under hele arrangementet for å forbedre deres egenskaper som førere samt øke deres bevissthet og kunnskap om sikkerhet. Vinneren vil bli offentliggjort den siste dagen av ”shootouten”

 

Den nybakte Norgesmesteren i rally har fra før flere mesterskaps-titler i Crosskart i tillegg til at han som 19 åring i 2011 vant både NM i rally og bakkeløp, dette året vant han også den internasjonale Fiesta shootouten i England.

 

Komplett liste over Steves konkurrenter finnes her: http://www.fiainstitute.com/news/Pages/article-99999999999999999999999998.aspx