Røkland klar for Finnskogen

31 ROKLAND Steve BARTH Patrik Peugeot 208 VTi R2 ambiance during the 2015 European Rally Championship ERC Estonia Rally, from July 17th to 20th 2015 at Tallinn, Estonia. Photo Gregory Lenormand / DPPI
Det ble fredag bestemt at ERC Junior løpet i Latvia måtte avlyses på grunn av dårlige forhold. Arrangøren gikk tidligere i uken ut med et forvarsel til deltagerne om at dette kunne bli en realitet da de har blitt offer for elendige vinterforhold og vær prognosene så ikke ut til å være på arrangørens side. Det har i den siste tiden vært mildvær og regn i området rundt byen Liepaja og Kuldiga hvor årets løp skulle gått, teleløsning og gjørme gjorde at de dessverre måtte avlyse.

 

Dette gjorde at Peugeotføreren Steve Røkland nå har sendt påmelding til den andre NM runden. Første løpet i Sigdal gikk aldeles strålende da han og kartleser Patrik Barth kjørte inn til en suveren klasseseier og en fantastisk andreplass på totallisten kun slått av Anders Grøndal i hans splitter nye R5. Patrik derimot vil ikke bli å finne i høyrestolen hos Steve under Rally Finnskog.

– I og med at Patrik skal lose en annen fører gjennom Rally Sweden om to uker er det viktig at de får så mye tid som mulig sammen i bilen før ”Svenske Rally” så de milene de får sammen på Finnskogen kan være gull verdt, derfor tar jeg med meg en annen kartleser i dette løpet, sier Steve.

 

Rally Finnskog er årets andre NM runde og går i Steve sine hjemtrakter rundt Kongsvinger, det har tre fartsetapper som skal kjøres to ganger, til sammen blir det hele 12 mil med fullfart, første bil starter fra Kongsvinger kl 8.00 mens første fartsetappe er Varaldskogen kl.8.50, den går også som etappe 4, mest publikum blir det trolig her og på Bæreia etappen som går som ss3 og 6. Som ss 2 og 5 går etappen Homsjøen

– Det er alltid gøy å kjøre på hjemmebane og jeg skal selvfølgelig prøve å vinne, det faktum at det ikke ble løp i Latvia gjør jo at jeg nå får muligheten til å få med meg et løp til i NM sier han.

 

Resultater løpsdagen finnes på arrangørens hjemmeside www.rallyfinnskog.no og rallyradioen

 

Løpet vil ha TV dekning på VGTV og Injection på Viasat