Røkland klar for første EM-runde

S_Rokland_15_sigd
Steve Røkland (22) reiser i dag (onsdag) til Latvia for å kjøre første runde av årets EM-serie. Løpet har base i byen Liepaja.

Dette er et løp Steve har erfaring med fra før ettersom han var deltager der i fjor.
– Jeg var i Latvia i fjor og håper virkelig at forholdene er vesentlig bedre i år, det vi har sett av bilder fra etappene viser at det kan se ut som det er bra vinterføre med god issåle på veiene, det var det ikke i fjor da det stort sett bare var frossen grus på veiene, dette gikk hardt ut over dekkene og vi måtte virkelig holde igjen for å spare på dekk i og med at det er begrensing på antallet vi kan bruke. I dette løpet kan jeg bruke 12 dekk sier Steve.

 

Arrangøren har lagt opp til en trase’ med hele 20 mil fartsetapper fordelt i området Nord-Øst for byen Liepaja.

 

-Målsettningen min for løpet er en pallplassering og selvfølgelig hadde det vært hyggelig med en seier, under løpet i fjor var vi oppe i ledelse før vi dessverre kjøret av veien og ødela bakstillingen på bilen, så jeg anser ikke dette som en umulighet selv om det er mange harde konkkurenter i år også. Vi får begynne litt moderat og finne en god rytme så får vi se hvordan ting utvikler seg, uansett så gleder jeg meg til helga  sier han.

 

Løpet i Latvia er der det første av 6 i juniormesterskapet, Steve kommer trolig ikke til å kjøre alle da det kun er 4 løp som teller.

Det vil være omfattende dekning av løpet med daglige reportasjer fra dagens kjøring hver kveld på Eurosport, løpet starter med en kvalifiseringsetappe på fredag, løpet inneholder 12 fartetapper på til sammen 20 mil og avsluttes søndag ettermiddag.

 

Tidskjema, live resultater og nyheter finner du på

http://2015.lvrally.com/eng