Røkland med klasseseier i South Swedish

-Det som til å begynne med så ut til å kunne bli en spennende kamp med en av de Svenske førerne forsvant etter at den argeste motstanderen kuttet en sving for mye, traff en sten og punkterte på en av fredagens etapper, uten den punkteringen ville det nok utviklet seg til en skikkelig kamp og det hadde jeg faktisk ønsket meg nå, sier Team Norway føreren Steve Røkland som deltar for KNA Kongsvinger

 

Steve og kartleseren Tom Woodburn var denne helgen helt sør i Sverige for å kjøre den 42. utgaven av det populære og meget krevende løpet South Swedish Rally. Løpet har base i Karlskrona hvor det skulle kjøres seks etapper på fredag ettermiddag.

De startet fredag med det mål for øyet å vinne rallyet i sin Peugeot 208R2, på grunn av noe usikkerhet ved tempoet hos den Svenske eliten i R2 var de veldig bestemt på først og fremst holde fokus på sine egne prestasjoner fremfor tidene til de andre. Allikevel viste det seg at de vant den første av fredagens  etapper. Etter tre etapper var det på tide med løpets første service, inn til denne lå de på en god andreplass i klassen, kun et halvt sekund bak lederen. Etter service skulle de samme etappene kjøres en gang til og etter dag en var Steve og Tom oppe i en ledelse med 25,2 sekunder.

 

På lørdag ble serviceområdet flyttet ca 6 mil nordvest til tettstedet Tingsryd. Løpet hadde en total etappelengde på ca 125 kilometer og fredagens kjøring utgjorde over halvparten. Lørdagen skulle dermed bestå av 6 etapper som utgjorde rundt 57 km fordelt på 6 etapper med service etter annenhver prøve.

 

Etter dagens to første etapper  hadde ledelsen økt til 30,7 sekunder, etter de neste to var ledelsen oppe i  45 sekunder og etter de to siste viser det seg at seiersmarginen ble hele 53.6 sekunder til neste ekvipasje i klassen. Totalt blant alle startende ble de nummer 12 og femte raskeste bil med 2wd. De vinner 6 av de 12 fartsetappene.

 

– Jeg er utrolig glad for at det har gått så bra i helgen. Teamet har nok en gang gjort en strålende jobb og gitt oss en bil som fungerte helt perfekt. Hensikten med turen ned til ”Sydsvenske” var å måle meg mot den Svenske eliten i et av de mest prestisjefylte løpene SM har å tilby og som jeg i tillegg ikke har kjørt tidligere. Karakteren på veiene er mer krevende enn de som er på Rally Sørland her hjemme. De er smalere med løsere underlag i tillegg til at farten er forholdsvis høy. Alt i alt fikk jeg svar på det jeg lurte på sier en fornøyd Steve.

 

 foto: emotorsport.se