Røkland måtte bryte med tekniske problemer

S_Rokland_16_sorland
NM-lederen og Team Norway-føreren Steve Røkland med Patrik Barth i høyrestolen måtte dessverre bryte helgens NM runde Rally Sørlandet.

 

Problemene startet allerede i den første svingen på ss1 når Steve trår til på bremsen møter han først motstand men plutselig gir pedalen etter og går rett i gulvet.

– Det var en småekkel følelse å kjenne at bremsepedalen gikk rett i gulvet, å så i aller første sving tenkte jeg, jeg som hadde så veldig lyst til finne godrytmen og ha det gøy, for veiene på Sørlandet er utrolig krevende men allikevel morsomme sier Steve. Det var her på Sørlandet han vant sin aller første NM runde i rally, også da i en Fiesta ST

 

Med hele fire etapper å kjøre før dagens eneste service var det bare å prøve å gjøre det beste ut av situasjonen å kjøre så fort det lot seg gjøre uten å risikere noe. På transportetappen mellom etappe to og tre ble det konstatert at det var bremseslangen på høre forhjul som hadde røket og at det dermed sprutet bremsevæske ut der hver gang Steve brukte bremsen.

Til tross for at de var uten bremser satte de allikevel en meget respektabel 11. tid totalt og faktisk nest raskeste 2wd bare 5 sekunder bak på dagens tredje prøve, dette til tross for at de måtte starte oppbremsingen foran svingene på et mye tidligere tidspunkt enn de vanligvis ville gjort.

 

På starten av den fjerde etappen ryker drivakselen og nå begynte alt å dreie seg om å komme til mål, de kom seg gjennom etappen og ned til serviceplassen uten nevneverdige problemer, selvfølgelig ble tidstapet stort. Inne på service starter servicegutta å reparere, bremseslangen blir byttet samtidig som det blir konstatert at det er den venstre drivakslingen som er defekt,  på disse bilene sitter det en form for låsering i enden av den venstre drivakselen, denne sitter nå fast inne i girkassen og uansett hva man prøvde på ville den ikke ut, teamet måtte da kaste inn håndkle og gi opp forsøket på å skifte akslingen.

– Marginene var ikke på vår side denne gangen, hadde det vært høyre aksling som hadde gått ville dette vært en enkel sak, slik gikk det altså ikke. Utrolig synd at det skulle ende slik men slik kan det være med rally, vi leder fremdeles NM med grei margin etter at føreren på andreplass også måtte bryte sier Steve

 

Foto: Glenn W.Olsen/NMST.no