Røkland med toppresultat i første EM runden

S_Rokland_15_sigd
Steve Røkland fra Kongsvinger og James Aldridge fra England kjørte i helgen første runden av årets Junior EM sesong, duoen kjørte inn til en fantastisk andreplass i klassen,

– Dette er et meget bra resultat som vi er kjempefornøyd med, at vi skulle være med å kjempe helt i toppen var vel noe jeg hadde håpet på men ikke tok som en selvfølge, alle som kommer hit kommer for å prøve og vinne, det blir lagt ned store resurser og vi er et bitte lite team hvor alt foregår på dugnad så det blir hardkjør på de som er med, jeg må derfor takke alle mine støttespillere for hjelpen, sier den ydmyke 22 åringen.

 

Løpt som hadde base i byen Liepaja hadde drøye 20 mil med fartsetapper fordelt over 2 dager, på fredag ble det kjørt en kvalifisering hvor Steve tok det med ro, han ville ikke starte for tidlig i klassen og med tanke på at de bare fikk buke 12 dekk på hele løpet ville han ikke ødelegge dekkene da det hadde kommet frem mye grus på den etappen som ble brukt.

 

Lørdagen startet med 5 etapper og det viste seg tidlig at det var mange som kjørte fort, svenske Emil Bergkvist som har fått et sete hos det Tyske Opel teamet og har full støtte fra Opel var nesten som forventet raskest og ledet klassen foran Mattias Adielsson  (208 R2) med Steve bare 3,7 sekunder bak.

 

På Søndagen skulle det kjøres 6 etapper, utover dagen var det noen skiftinger på rekkefølgen, Adielsson rulle sin Peugeot men kom seg videre med et tidstap på ett minutt. En lokal fører hadde også fått opp tempoet og vant noen etapper men det gjorde også Steve og inn på løpets siste service var det kun 5.6 sek opp til ledelsen og 21 sekunder ned til tredjemann så ingen ting var avgjort.

 

De tre siste etappen var en repetisjon av de tre første, her fikk Bergkvist opp farta og satte noen gode tider, han økte sin margin til Steve og vant løpet, bakover derimot hadde Steve kontroll og klarte å beholde sin andreplass.

 

– Jeg er så utrolig fornøyd, alt har fungert bra, vi har lært mye denne helgen og håper at vi kan fortsette å komme på pallen i løpene utover sier Røkland.

 

Neste løp er Numedalsrally i slutten av måneden